Skip to content

Balti šaltibarščiai su ridikėliais ir marinuotais agurkais

Balti šaltibarščiai
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Šie balti šaltibarščiai patiks tiems, kuriems yra pabodę tradiciniai šaltibarščiai ar tiems, kurie nori šaltos sriubos be burokėlių. Sriuba yra tikrai gardi, turi mažai kalorijų. Ją gaminome su ridikėliais, marinuotais agurkėliais, krapais, svogūnų laiškais, kefyru ir grietine. Pastaroji yra kiek rečiau naudojama šaltibarščiuose, bet ji suteikia ir daugiau sotumo, ir puikų skonį šiai sriubai. Taip pat įdėjome truputį aštrių garstyčių, cukraus – jie suteikė ryškesnį skonį šiai sriubai.

Baltus šaltibarščius patiekėme tradiciškai – su virtomis bulvėmis ir virtais kiaušiniais.

Šaltibarščiai su ridikėliais

Kaip pagaminti šiuos baltus šaltibarščius?

Pasiruoškite daržoves: nupjaukite ridikėlių viršų, juos sutarkuokite burokine tarka. Tą patį padarykite su agurku, jų skystį lengvai nuspauskite. Marinuotus agurkus irgi sutarkuokite. Krapus, svogūnų laiškus susmulkinkite.

Sudėkite visas daržoves į didelį dubenį, tada įdėkite grietinės, išmaišykite ir trumpam palikite pastovėti (apie 10 min.). Supilkite kefyrą, įberkite cukraus, įdėkite garstyčių. Išmaišykite ir palaikykite sriubą apie 30 min. šaldytuve. Patiekite su virtais kiaušiniais ir virtomis bulvėmis.

Kiti šaltų sriubų receptai:

Baltų šaltibarščių ingredientai
Baltų šaltibarščių gaminimas
Šaltibarščiai be burokėlių
Balti šaltibarščiai
Šalta sriuba su ridikėliais
Šalta sriuba

Balti šaltibarščiai

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 164 kcal, angliavandenių 13,9 g, riebalų 8,7 g, baltymų 7,6 g
  • Paruošimo laikas: 15 min.

Jums reikės:

  • 750 ml kefyro
  • 50 g grietinės
  • 8 nedidelių ridikėlių
  • 1 ilgavaisio agurko
  • 2 vidutinio dydžio marinuotų agurkų
  • saujos krapų
  • saujos svogūnų laiškų
  • 1 arbat. š. cukraus
  • 1–2 arbat. š. aštrių garstyčių

Gaminimas:

  1. Nupjaukite ridikėlių viršų, juos sutarkuokite burokine tarka. Tą patį padarykite su agurku, jų skystį lengvai nuspauskite. Marinuotus agurkus irgi sutarkuokite. Krapus, svogūnų laiškus susmulkinkite.
  2. Į didelį dubenį sudėkite visas daržoves, grietinę, išmaišykite ir trumpam palikite pastovėti (apie 10 min.).
  3. Supilkite kefyrą, įberkite cukraus, įdėkite garstyčių. Išmaišykite ir palaikykite sriubą apie 30 min. šaldytuve. Patiekite su virtais kiaušiniais ir virtomis bulvėmis.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus