Skip to content

Tom Kha sriuba

Tom Kha sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Tailandietiška Tom Kha sriuba – gardi, soti sriuba, kurios pagrindiniai ingredientai yra vištiena, kokosų pienas, daržovės. Šioje sriuboje persipina aštrumas ir rūgštumas. Jį suteikia galanga šaknis, citrinžolė, kafiro laimo lapai, aitriosios paprikos ir t.t.

Kadangi mūsų prekybos centruose šie ingredientai yra sunkiai randami, vietoj jų recepte naudojami Tom Kha sriubos prieskoniai. Jų kiekį galima reguliuotis pagal skonį.

Kaip pagaminti Tom Kha sriubą?

Tom Kha sriuba yra greitai ir lengvai pagaminama. Iš pradžių reikia keptuvėje pakepinti smulkiai supjaustytą vištienos šlaunelių mėsą, sumaišyti ją su Tom Kha prieskoniais.

Tada puode užvirti sultinį, suberti likusius prieskonius, sudėti virti pievagrybius, morkas, papriką. Daržovės neturėtų būti visiškai minkštos. Į pabaigą suberti vištieną, supilti kokosų pieną. Kai kaitra bus išjungta, į sriubą įspausti šlakelį žaliosios citrinos sulčių, apibarstyti šviežia kalendra.

Sriubą patiekti su ryžiais, kuriuos reikia išvirti atskirai. Vietoj jų galima naudoti azijietiškus makaronus.

Tom Kha sriuba

Tom Kha sriuba

Tom Kha sriuba

Tom Kha sriuba

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 495 kcal, angliavandenių 27,7 g, riebalų 27,1 g, baltymų 33,2 g

Paruošimo laikas: 30 min.

Ingredientai:

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos, smulkiai supjaustytos
  • 2-3 valg. š. Tom Kha prieskonių mišinio
  • 100 g pievagrybių
  • ½ morkos
  • ½ raudonosios paprikos
  • 180 g kokosų pieno
  • 700 g sultinio
  • šviežios kalendros, susmulkintos
  • šlakelio laiko sulčių
  • 100 g jasmine ryžių (ar kitos rūšies)
  • šlakelio kokosų aliejaus

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinti kokosų aliejų. Sudėti vištienos šlaunelių mėsą ir ją apkepinti apie 5 min. Suberti apie 1 valg. š. Tom Kha sriubos prieskonių, viską išmaišyti ir dar pakepinti kelias minutes.
  2. Puode užvirti sultinį, tada sumažinti kaitrą. Suberti likusius prieskonius. Sudėti pievagrybius. Virti apie 5 min. Tada sudėti morkas, papriką. Pavirti dar 5 min.
  3. Supilti kokosų pieną, sudėti vištieną. Pavirti keletą minučių.
  4. Sriubą apšlakstyti laimo sultimis, įberti kalendrų.
  5. Atskirai išvirti ryžius. Sriubą patiekti su ryžiais.

0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus