Skip to content

Pomidorinė sriuba su malta vištiena

pomidorinė sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši pomidorinė sriuba yra vasariška, gardi, maistinga ir lengvai pagaminama. Skaniausia ši sriuba bus jeigu naudosite prisirpusius, minkštus ir saldžius pomidorus. Jie gali būti kiek patižę, kurių nebesinori valgyti.

Taip pat šią sriubą gaminome su malta vištiena. Puikiai tiks ir faršas ar smulkiai supjaustyta vištienos krūtinėlė, šlaunelių mėsa. Vietoj vištienos galima naudoti ir kalakutieną.

Ši sriuba nėra trinta, bet ji yra gana tiršta. Tirštumo priduoda ryžiai. Naudojome plikytus ryžius, kurie išverda daugmaž per 15 minučių.

Kaip pagaminti šią pomidorinę sriubą su malta vištiena?

Iš pradžių reikia keptuvėje apkepinti maltą vištieną, apibarstyti druska, juodaisiais pipirais. Išimti iš keptuvės.

Tada keptuvėje pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną.

Puode užkaisti sultinį. Sudėti perplautus ryžius, smulkiai pjaustytą raudonąją papriką ir smulkiai supjaustytus pomidorus. Virti ant nedidelės kaitros apie 15 min. Į virimo pabaigą sudėti maltą vištieną, suberti prieskonius, druską, juoduosius pipirus, žiupsnelį cukraus. Jeigu sriuba nėra rūgšti, cukraus galima nedėti. Pavirti dar keletą minučių.

Patiekti su paskrudintu batonu.

pomidorinė sriuba

pomidorinė sriuba

Pomidorinė sriuba su malta vištiena

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 162 kcal, angliavandenių 13,3 g, riebalų 5,3 g, baltymų 16,3 g

Paruošimo laikas: 30 min.

Ingredientai pomidorinei sriubai:

  • 500 g šviežių, sultingų pomidorų
  • 1 l sultinio
  • 300 g maltos vištienos ar faršo
  • ½ svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 2 skiltelių česnako, susmulkintų
  • 1 raudonosios paprikos, smulkiai supjaustyto
  • 4 valg. š. plikytų ryžių
  • saujelės šviežio baziliko, susmulkinto
  • žiupsnelio prieskonių mišinio (itališko, sodo prieskoninių žolelių ar pan.)
  • žiupsnelio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Pakepinti maltą vištieną ar faršą, kol jis nebebus raudonas. Užbarstyti druska, pipirais. Išimti iš keptuvės.
  2. Tada vėl įpilti aliejaus ir pakepinti keletą minučių svogūną.
  3. Puode užkaisti sultinį. Sudėti perplautus ryžius, smulkiai pjaustytus pomidorus, papriką. Virti ant nedidelės kaitros apie 15 min. ar kol ryžiai suminkštės.
  4. Į virimo pabaigą sudėti vištieną, prieskonius, įberti druskos, pipirų, cukraus pagal skonį. Pavirti dar keletą minučių.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus