Skip to content

Skaldytų žirnių sriuba

žirnių sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Skaldytų žirnių sriuba yra soti, maistinga, paprastai pagaminama. Joje naudojama nedaug ingredientų. Geriausia žirnius yra išmirkyti per naktį. Tokiu atveju sriubos virimas sutrumpėja. Išmirkyti žirniai išverda ganėtinai greitai. Sriuba patiekta su pakepinta šaltai rūkyta kiaulienos šonine.

žirnių sriuba

žirnių sriuba

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 246 kcal, angliavandenių 30 g, riebalų 6 g, baltymų 19 g

Paruošimo laikas: 35 min.

Ingredientai

  • 250 g skaldytų žirnių, išmirkytų per naktį
  • 800 ml sultinio
  • 2 morkų, smulkiai supjaustytų
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 lauro lapo
  • 2 valg. š. petražolių, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • 100 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės

  1. Šoninę smulkiai supjaustyti. Keletą minučių ją pakepinti sausoje keptuvėje. Šoninės gabaliukus išimti iš keptuvės.
  2. Į tą pačią keptuvę suberti svogūną, morkas ir viską pakepinti apie 5 min.
  3. Puode užkaisti sultinį. Suberti žirnius, lauro lapą, sumažinti kaitrą iki mažos ir virti apie 20 min. Kai žirniai bus suminkštėję, suberti svogūną, morkas.  
  4. Kai žirniai bus labai minkšti, išimti lauro lapą. Įberti druskos, juodųjų pipirų, petražolių. Sudėti didžiąją dalį šoninės gabaliukų. Kitą dalį pasilikti papuošimui.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus