Skip to content

Charčio sriuba su jautienos faršu

Charčio sriuba su faršu
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši Sakartvelo charčio sriuba su jautienos faršu yra greitai pagaminama, gardi ir aromatinga. Receptas nėra klasikinis, nes tikroji charčio sriuba gaminama su riebia jautiena ir verdama gerokai ilgiau. Mes naudojome jautienos faršą, žinoma, puikiai tiks ir malta jautiena.

Sriuba yra gana aštri, kiek rūgšti, puikiai sušildys ir pasotins vėsią rudens ar žiemos dieną. Charčio sriubą gardinome tradiciniais „Chmeli suneli“ prieskoniais ir slyvų padažu „Tkemali“. Pastarasis ingredientas yra sunkiau randamas, tad vietoj jo galite įlašinti citrinos sulčių, o jeigu norite kaukazietiško skonio – galite įdėti ir truputį „Adžikos“ padažo.

Charčio sriuba

Kaip pagaminti šią charčio sriubą su jautienos faršu?

Iš pradžių reikia keptuvėje pakepinti morką ir svogūną, kol jie truputį suminkštės. Tada sudėti faršą ir jį apkepinti, kol nebebus raudonos spalvos. Į keptuvę sudėti aitriąją papriką, saldžiąją papriką, įberti „Chmeli suneli“ prieskonių, druskos, juodųjų pipirų ir viską pakepinti kelias minutes. Galiausiai supilti pomidorus, slyvų padažą „Tkemali“ ir viską gerai išmaišyti.

Puode užkaisti sultinį, supilti viską iš keptuvės, suberti ryžius ir virti, kol jie suminkštės, apie 15 minučių.

Tuo metu sausoje keptuvėje truputį apkepinti smulkiai sukapotus graikinius riešutus, kol jie truputį apskrus. Riešutus, česnaką suberti į puodą. Taip pat įberti cukraus, šviežių kalendrų, petražolių, krapų. Leisti sriubai pastovėti apie 20 minučių.

Kiti receptai su jautienos faršu:

Sriuba su faršu ingredientai
Pakepinti svogūnai, morkos
Sriuba su malta jautiena
Charčio sriuba
Paprasta charčio sriuba

Charčio sriuba su jautienos faršu

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 275 kcal, angliavandenių 26,7 g, riebalų 9,9 g, baltymų 16,2 g
  • Paruošimo laikas: 40 min.

Ingredientai:

  • 400 g jautienos faršo (ar maltos jautienos)
  • 100 g plikytų ryžių
  • 1 (400 g) skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
  • 1 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 aitriosios paprikos, smulkiai supjaustytos
  • 1 saldžiosios paprikos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
  • saujos (40 g) graikinių riešutų, smulkiai sukapotų
  • 3 česnako skiltelių, susmulkintų
  • 1200 ml sultinio
  • 3 valg. š. slyvų padažo „Tkemali“
  • 2 vakg. š. pomidorų pastos
  • 1 valg. š. „Chmeli suneli“ prieskonių
  • saujos šviežių kalendrų, petražolių ir krapų, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • žiupsnelio cukraus
  • šlakelio aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti svogūną, morką ir pakepinti apie 4 min. ar kol jie suminkštės.
  2. Sudėti jautienos faršą ir jį apkepinti, kol nebebus raudonos spalvos. Sudėti aitriąją papriką, saldžiąją papriką įberti „Chmeli suneli“ prieskonių, druskos, juodųjų pipirų ir viską pakepinti kelias minutes. Tada supilti pomidorus, slyvų padažą „Tkemali“ ir viską išmaišyti.
  3. Puode užkaisti sultinį, supilti viską iš keptuvės, suberti ryžius ir virti, kol jie suminkštės, apie 15 min.
  4. Tuo metu sausoje keptuvėje truputį apkepinti riešutus.
  5. Riešutus, česnaką suberti į puodą. Taip pat įberti cukraus, šviežių kalendrų, petražolių, krapų. Leisti sriubai pastovėti apie 20 min.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus