Skip to content

Raudonųjų lęšių sriuba – maistinga ir soti

Raudonųjų lęšių sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši raudonųjų lęšių sriuba yra maistinga, puikaus skonio, o jos pagaminimas yra visai paprastas. Sriuba buvo tiršta, priminė trintą sriubą. Ją reikėtų virti tol, kol raudonieji lęšiai bus visiškai minkšti. Taip pat šią sriubą gaminome su saldžiąja bulve, paprika, konservuotais pomidorais, morką, o patiekėme su mocarelos rutuliukais.

Raudonuosius lęšius verta įtraukti į sao mitybą, nes jie yra augalinės kilmės baltymų ir skaidulinių medžiagų šaltinis. Lęšiuose yra geležies, folio rūgšties, kalcio, magnio. Jie pasižymi maloniu skoniu, greitai išverda.

Raudonųjų lęšių sriuba

Kaip pagaminti šią raudonųjų lęšių sriubą?

Iš pradžių puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite 4–5 min. morką ir svogūną, kol jie suminkštės. Tada suberkite lęšius, supilkite pomidorų pastą, konservuotus pomidorus, daržovių sultinį. Viską užkaiskite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą iki mažos ir virkite apie 12–15 min.

Į puodą sudėkite saldžiąją bulvę, papriką ir dar virkite apie 10 min. Galiausiai į pabaigą įberkite baziliko, juodųjų pipirų, druskos pagal skonį.

Sriubą patiekite su mocarelos rutuliukais, sėklomis ir smulkintomis petražolėmis.

Kiti receptai su lęšiais:

Ingredientai sriubai
Sriuba su morkomis
Lęšių sriubos gaminimas
Lęšių sriuba su daržovėmis
Lęšių sriuba
Sriuba su lęšiais
Sriuba be mėsos

Raudonųjų lęšių sriuba

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 236 kcal, angliavandenių 39,0 g, riebalų 1,8 g, baltymų 14,3 g
  • Paruošimo laikas: 35 min.

Ingredientai:

  • 1 st. (250 ml) raudonųjų lęšių
  • 1 mažos saldžiosios bulvės, supjaustytos kubeliais
  • 200 ml (1/2 skardinės) smulkintų konseruotų pomidorų
  • 1 valg. š. pomidorų pastos
  • 1 morkos, sutarkuotos
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1/2 raudonosios paprikos
  • 1 l daržovių sultinio
  • žiupsnelio džiovinto baziliko
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • patiekimui: mocarelos rutuliukų, sėklų, petražolių

Gaminimas:

  1. Puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite 4–5 min. morką ir svogūną. Tada suberkite lęšius, supilkite pomidorų pastą, konservuotus pomidorus, sultinį. Viską užkaiskite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą iki mažos ir virkite apie 12–15 min.
  2. Sudėkite saldžiąją bulvę, papriką ir dar virkite apie 10 min.
  3. Į pabaigą įberkite baziliko, juodųjų pipirų, druskos pagal skonį.
  4. Patiekite su mocarelos rutuliukais, sėklomis ir smulkintomis petražolėmis.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus