Skip to content

Trinta pievagrybių sriuba su pelėsiniu sūriu

Trinta pievagrybių sriuba su pelėsiniu sūriu
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši trinta pievagrybių sriuba su pelėsiniu sūriu puikiai tiks tiems, kurie nori skanios ir greitai pagaminamos sriubos. Jos skonis malonus, truputį jaučiasi pelėsinis sūris. Mes naudojome „Brie“ sūrį, bet tiks ir kiti pelėsiniai sūriai. Taip pat šį kartą naudojome ruduosius pievagrybius. Jie yra kiek ryškesnio skonio nei baltieji pievagrybiai.

Trinta pievagrybių sriuba su pelėsiniu sūriu

Kaip pagaminti šią trintą pievagrybių sriubą su pelėsiniu sūriu?

Iš pradžių reikia keptuvėje apkepinti svogūną, tada ištirpinti gabaliuką sviesto, suberti smulkiai supjaustytus pievagrybius. Juos kepinti, kol taps minkšti, išgaruos skystis, daugmaž apie 10-12 minučių.

Tuo metu puode užkaisti sultinį. Sudėti pievagrybius, supjaustytą brie sūrį ir viską sutrinti maistiniu trintuvu. Sriubą kelias minutes pakaitinti.

Keletą pievagrybių galima pasilikti patiekimui. Juos plonai supjaustyti ir pakepinti keptuvėje, kol suminkštės. Patiekti su jais ir smulkiai pjaustytu „Brie“ sūriu.

Trinta pievagrybių sriuba su pelėsiniu sūriu
Trinta pievagrybių sriuba su pelėsiniu sūriu

Kitos sriubos su pievagrybiais:

Trinta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu

Pievagrybių sriuba su vištiena

Pievagrybių sriuba

Trinta pievagrybių sriuba su pelėsiniu sūriu

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 126 kcal, angliavandenių 5,9 g, riebalų 9,1 g, baltymų 6,9 g

Paruošimo laikas: 30 min.

Ingredientai:

  • 500 g rudųjų pievagrybių, smulkiai supjaustytų
  • 700 ml sultinio
  • 80 g „Brie“ sūrio (ar kito pelėsinio sūrio), supjaustyto
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • gabaliuko sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • patiekimui: keletos supjaustytų pievagrybių ir pelėsinio sūrio gabaliukų

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės ugnies. Pakepinti svogūną, kol jis taps auksinės spalvos. Keptuvėje ištirpinti gabaliuką sviesto, suberti pievagrybius. Viską kepinti, kol jie taps minkšti, išgaruos skystis, daugmaž apie 10-12 min.
  2. Puode užkaisti sultinį. Suberti pievagrybius, „Brie“ sūrį ir viską sutrinti maistiniu trintuvu. Įberti druskos, juodųjų pipirų pagal skonį. Sriubą kelias minutes pakaitinti.
  3. Patiekti su smulkiai supjaustytu sūriu ir keptuvėje pakepintais pievagrybiais.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus