Skip to content

Lašiša grietinėlės padaže – gardus žuvies troškinys

Lašiša grietinėlės padaže
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Lašiša grietinėlės padaže – gardus, greitai ir paprastai pagaminamas žuvies troškinys. Šis patiekalas yra įkvėptas toskanietiškos lašišos. Mes šią žuvį supjaustėme gana stambiais gabaliukais ir patroškinome kartu su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais. Taip pat naudojome ir vyšninius pomidorus, kurie suteikė ir puikų skonį, ir daugiau maistingumo šiam troškiniui.

Šį patiekalą galima patiekti su ryžiais, orkaitėje keptomis bulvėmis, makaronais, grikiais ar daržovių salotomis. Vietoj lašišos galima naudoti upėtakį, menkę ar kitas žuvis.

Lašiša grietinėlės padaže

Kaip pagaminti lašišą grietinėlės padaže?

Lašišos filė supjaustykite stambiais gana gabaliukais, nulupkite žuvies odą. Lašišą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, paprika, druska, pipirais. Pamarinuokite apie 20 min. kambario temp.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros. Sudėkite lašišą ir pakepinkite po 1–2 min. iš abiejų pusių, ar kol lašišos gabaliukai lengvai apskrus. Lašiša gali būti dar ne visiškai iškepusi, svarbiausia jos neperkepti, kad neišsausėtų. Žuvį išimkite iš keptuvės.

Keptuvę išvalykite, įpilkite ir įkaitinkite šlakelį saulėje džiovintų pomidorų aliejaus iš stiklainio, sudėkite susmulkintus česnakus, smulkiai supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir pakepinkite apie minutę.

Tada sudėkite špinatus ir pakepinkite apie minutę ar dvi, ar kol jie sukris. Supilkite grietinėlę, sultinį, įberkite sūrio, viską išmaišykite ir užkaitinkite, kol pradės burbuliuoti. Tada sumažinkite kaitrą iki nedidelės.

Sudėkite lašišą, pomidorus, uždenkite dangtį ir patroškinkite keletą minučių. Pomidorai turi suminkštėti, bet dar nesukristi, išlaikyti savo formą.

Į troškinį įberkite druskos, pipirų pagal skonį, suberkite petražoles, įlašinkite šlakelį citrinos sulčių.

Ingredientai, kuriuos naudosime
Apkepinta lašiša
Saulėje džiovinti pomidorai
Špinatai
Lašišos troškinimas
Žuvies troškinys
Toskanietiška lašiša
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais

Lašiša grietinėlės padaže

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 529 kcal, angliavandenių 3,9 g, riebalų 41,2 g, baltymų 32,1 g
  • Paruošimo laikas: 15 min.

Ingredientai:

  • 500 g lašišos filė
  • 250 g grietinėlės, 30 proc. riebumo
  • 250 ml švelnaus skonio sultinio
  • 3 valg. š. kietojo sutarkuoto sūrio
  • 2 skiltelių česnako, sugrūstų
  • 250 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
  • 1/3 st. saulėje džiovintų pomidorų, smulkiai supjaustytų
  • 70 g mažų špinatų
  • saujelės šviežių petražolių, susmulkintų
  • šlakelio citrinos sulčių ir kelių jos griežinėlių
  • 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus ir saulėje džiovintų pomidorų aliejaus

Gaminimas:

  1. Lašišos filė supjaustykite stambiais gabaliukais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, paprika, druska, pipirais. Pamarinuokite apie 20 min. kambario temp.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros. Sudėkite lašišą ir pakepinkite po 1–2 min. iš abiejų pusių, ar kol lašišos gabaliukai lengvai apskrus. Jie gali būti dar ne visiškai iškepę, svarbiausia jų neperkepti, kad neišsausėtų. Žuvį išimkite iš keptuvės.
  3. Keptuvę išvalykite, įpilkite ir įkaitinkite šlakelį saulėje džiovintų pomidorų aliejaus iš stiklainio, sudėkite česnakus, saulėje džiovintus pomidorus ir pakepinkite apie minutę.
  4. Tada sudėkite špinatus ir pakepinkite apie minutę, ar kol jie sukris. Supilkite grietinėlę, sultinį, įberkite sūrio, viską išmaišykite ir užkaitinkite, kol pradės burbuliuoti. Tada sumažinkite kaitrą iki nedidelės.
  5. Sudėkite lašišą, pomidorus, uždenkite dangtį ir patroškinkite keletą minučių. Pomidorai turi suminkštėti, bet dar nesukristi.
  6. Įberkite druskos, pipirų pagal skonį, suberkite petražoles, įlašinkite šlakelį citrinos.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus