Ši jautienos faršo sriuba primena troškinį. Ji yra soti, maistinga, o jos gaminimas visai paprastas. Vienas pagrindinių šios sriubos ingredientų yra perlinės kruopos. Jos išties dera su mėsa. Šiai sriubai pagaminti nereikia atskirai naudoti sultinio.
Iš pradžių reikia apkepinti svogūną, morką ir salierą. Tada sudėti mėsą ir apkepinti, kol nebebus rausva. Įberti prieskonių. Supilti konservuotus smulkintus pomidorus, įpilti vandens bei suberti perlines kruopas. Virti apie 30 minučių, kol kruopos suminkštės. Tada sudėti bulves ir virti, kol jos bus minkštos. Į pabaigą įpilti pomidorų padažo, įberti prieskonių.
Ši jautienos faršo sriuba skani tiek iškart išvirta, tiek pašildyta.
Kiti receptai su faršu ar malta mėsa:
Jautienos faršo sriuba
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 256 kcal, angliavandenių 16 g, riebalų 15 g, baltymų 15 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Ingredientai
- 400 g jautienos faršo ar smulkintos jautienos
- 1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
- 100 g perlinių kruopų
- 1,5 l vandens
- 1 didelės morkos, supjaustytos
- 1 saliero koto, supjaustyto
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- 2 bulvių, supjaustytų kubeliais
- 3 valg. š. pomidorų padažo
- 1 arbat. š. raudonosios paprikos miltelių
- 1 arbat. š. raudonėlio
- saujos šviežių krapų, susmulkintų
- saujos šviežių petražolių, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas
- Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti svogūną, morką, salierą. Apkepinti, kol svogūnas taps auksinės spalvos.
- Sudėti faršą, apkepinti, kol nebebus rausvos spalvos, išgaruos skystis. Suberti papriką, raudonėlį, druską.
- Supilti pomidorus, vandenį, suberti perlines kruopas. Viską užkaitinti. Virti apie 30 min ant neaukštos kaitros.
- Sudėti bulves ir virti dar apie 10-15 min.
- Įpilti pomidorų padažo, sudėti petražoles, krapus, įberti juodųjų pipirų, druskos.
0 Komentarai
Seniausi