Skip to content

Burokėlių sriuba su šonkauliukais

Burokėlių sriuba su šonkauliukais
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši burokėlių sriuba su šonkauliukais yra jaukus, gardus patiekalas, kuris sušildys ir pakels nuotaiką žvarbiomis rudens ar žiemos dienomis. Sriuba yra gana greitai pagaminama, ingredientai yra pigūs ir paprasti. Gaminome su kiaulienos šonkauliukais. Juos reikėtų rinktis tokius, kuriuose būtų daugiau mėsos.

Papildomai galima įdėti džiovintų grybų, gelsvės, šviežių kopūstų ar pupelių. Sriubą patiekti su grietine.

Burokėlių sriuba su šonkauliukais

Kaip pagaminti šią burokėlių sriubą su šonkauliukais?

Šonkaulius supjaustome kas 2–3. Iš pradžių juos nuviriname: užkaičiame vandenį, sudedame šonkaulius ir paverdame keletą minučių. Kai vanduo pradeda putoti, jį išpilame, o puodą išvalome. Šį žingsnį galima praleisti.

Tada vėl įpilame vandens, sudedame šonkaulius, lauro lapus, pipirus. Užkaičiame vandenį, tada sumažiname ugnį ir verdame apie 30 minučių. Išimame iš puodo šonkaulius ir supjaustome po vieną. Juos sudėkite atgal į puodą. Taip pat išimame lauro lapus, pipirus.

Į puodą sudedame šiaudeliais supjaustytus burokėlius, gvazdikėlius ir verdame apie 10 minučių.

Tuo metu keptuvėje apkepiname šiaudeliais supjaustytą morką ir smulkiai supjaustytą svogūną. Juos, kartu su bulvėmis, sudedame į puodą. Taip pat įpilame pomidorų padažo. Viską verdame dar apie 10 minučių ar kol visos daržovės bus minkštos. Galiausiai įberiame druskos, sudedame smulkintus krapus, petražoles, įpilame šlakelį obuolių sidro acto.

Patiekiant sriubą į lėkštę įdėti 1 ar 2 šonkauliukus. Patiekti su grietine.

Panašūs receptai:

Burokėlių sriubos ingredientai
Burokėlių sriubos receptas
Paprasta burokėlių sriuba
Burokėlių sriuba su mėsa
Kaimiška burokėlių sriuba

Burokėlių sriuba su šonkauliukais

  • Porcijų skaičius: 6
  • 1 porcijos maistinė vertė: 179 kcal, angliavandenių 14,5 g, riebalų 8,6 g, baltymų 11,6 g
  • Paruošimo laikas: 1 val.

Ingredientai:

  • 500 g kiaulienos šonkauliukų
  • 1600 ml vandens
  • 2 vidutinio dydžio burokėlių, supjaustytų nedideliais šiaudeliais
  • 3 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 1 morkos, supjaustytos mažais šiaudeliais
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 3 valg. š pomidorų padažo
  • 1 arbat. š. obuolių sidro acto
  • 2 lauro lapų
  • 4 juodųjų pipirų
  • 4 kvapiųjų pipirų
  • 3 gvazdikėlių
  • saujos šviežių petražolių, susmulkintų
  • saujos šviežių krapų, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos
  • šlakelio aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Puode užvirti vandenį. Šonkaulius supjaustyti kas 2–3. Juos sudėti į puodą, truputį pavirti. Išpilti vandenį, išvalyti puodą ir vėl įpilti vandens, sudėti šonkaulius, lauro lapus, pipirus. Vandenį užkaisti, tada sumažinti ugnį ir virti apie 30 min.
  2. Tuo metu keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir pakepinti morką, svogūną, kol jie suminkštės, apie 4 min.
  3. Išimti iš puodo šonkaulius ir supjaustyti po vieną. Juos sudėti atgal į puodą.Taip pat išimti lauro lapus, pipirus. Burokėlius, gvazdikėlius sudėti į puodą. Virti apie 10 min.
  4. Į puodą sudėti morkas, svogūnus, bulves, įpilti pomidorų padažo ir virti dar apie 10 min. ar kol visos daržovės bus minkštos.
  5. Suberti petražoles, krapus, įberti druskos, įpilti acto. Leisti sriubai pastovėti apie 20 min. Šonkauliukus patiekti su sriuba.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus