Skip to content

Ukrainietiški barščiai – 3 receptai

ukrainietiški barščiai
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ukrainietiški barščiai – šios sriubos pristatinėti tikrai nereikia. Nors barščiai yra populiarūs visose Rytų Europos šalyse, bet laikoma, kad ši sriuba yra kilusi iš Ukrainos.

Ukrainietiški barščiai yra neatsiejami nuo burokėlių. Jie gali būti naudojami tiek šviežūs, tiek marinuoti. Taip pat naudojamos ir tokios daržovės, kaip kopūstai, morkos, bulvės, pomidorai, petražolės, krapai. Nors dažniausiai jie verdami kartu su jautiena ar kiauliena, bet gali būti ir be mėsos. Vietoj jos tiks įvairių rūšių pupelės.

Mes dalinamės 3 barščių receptais:

Ukrainietiški barščiai su pupelėmis – greitai ir paprastai pagaminami, be mėsos. Tinka veganams ir vegetarams. Pupeles geriau naudoti savo išmirkytas ir išvirtas, bet tiks ir konservuotos. Gaminome su baltosiomis pupelėmis, bet jas galima naudoti ir kitų rūšių.

Ukrainietiški barščiai su pupelėmis

Ukrainietiški barščiai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis – taip pat greitas ir paprastas šios sriubos variantas. Reikia nulupti dešrelių odelę, o dešreles susmulkinti. Tada jas lengvai apkepinti keptuvėje. Burokėlius reikia patroškinti atskirai, o baigti virti puode kartu su kitomis daržovėmis.

Ukrainietiški barščiai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis

Klasikiniai ukrainietiški barščiai – aromatingi, turtingo skonio, virti kartu su jautienos šonkauliais. Kuo ilgiau ši sriuba stovi šaldytuve, tuo ryškesnį skonį ji įgauna. Burokėlius reikia patroškinti atskirai, o į virimo pabaigą sudėti į puodą. Kitos daržovės ne taip intensyviai nusidažo, o sriuba tampa sodrios spalvos. Barščiai gali būti patiekiami su trintais česnakais, taip pat ir su trintais sūdytais lašiniais.

Barščius patiekti su grietine. Valgyti kartu su duona ar ukrainietiškomis česnakinėmis bandelėmis pampuškomis.

Klasikiniai ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai su pupelėmis

Ukrainietiški barščiai su pupelėmis
Barščiai su pupelėmis
  • Porcijų skaičius: 6
  • 1 porcijos maistinė vertė: 168 kcal, angliavandenių 32,2 g, riebalų 1,6 g, baltymų 8,3 g
  • Paruošimo laikas: 40 min.

Ingredientai

  • 1 (250 g) vidutinio dydžio burokėlio, supjaustyto šiaudeliais
  • 1 skardinės (grynojo kiekio 240 g) baltųjų pupelių
  • 1,5 l sultinio
  • 1 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 2 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 150 g baltagūžio kopūsto, smulkiai supjaustyto
  • 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 3-4 valg. š. pomidorų padažo
  • 1 valg. š. obuolių sidro acto
  • 2 lauro lapų
  • saujos šviežių krapų, susmulkintų
  • saujos šviežių petražolių, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Gaminimas

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti svogūną, morką, salierą. Pakepinti apie 5 min.
  2. Puode užkaisti sultinį, sumažinti kaitrą. Sudėti burokėlius, lauro lapus. Virti apie 5 min.
  3. Sudėti į puodą daržoves iš keptuvės, bulves, kopūstą. Virti apie 15 min.
  4. Į pabaigą sudėti pomidorų padažą, pupeles, įpilti acto, suberti krapus, petražoles. Įberti druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

Ukrainietiški barščiai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis

Ukrainietiški barščiai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis
Barščiai su dešrelėmis
  • Porcijų skaičius: 6
  • 1 porcijos maistinė vertė: 147 kcal, angliavandenių 15,6 g, riebalų 5,2 g, baltymų 10,5 g
  • Paruošimo laikas: 1 val.

Ingredientai

  • 400 g šviežių kiaulienos dešrelių
  • 1 (250 g) vidutinio dydžio burokėlio, sutarkuoto
  • 2 l sultinio
  • 2 morkų, smulkiai supjaustytų
  • 2 bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 150 g baltagūžio kopūsto, smulkiai supjaustyto
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 150 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 1 skiltelės česnako, susmulkintos
  • saujos šviežių krapų, susmulkintų
  • saujos šviežių petražolių, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio cukraus
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Gaminimas

  1. Pašalinti dešrelių odelę, o dešreles susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Pakepinti mėsą, kol ji nebebus žalia. Išimti iš keptuvės.
  2. Sudėti svogūną, morką, salierą. Pakepinti apie 5 min.
  3. Į negilų puodą sudėti burokėlius, įpilti šlakelį vandens ir troškinti apie 10 min. Tad supilti pomidorus, vėl įpilti šlakelį vandens ir troškinti apie 10 min.
  4. Puode užkaisti sultinį, tada sumažinti kaitrą, sudėti mėsą, bulves, kopūstą, daržoves iš keptuvės. Virti apie 10 min.
  5. Į puodą sudėti burokėlius ir dar pavirti apie 10 min. Į pabaigą suberti česnaką, krapus, petražoles, įberti cukraus, druskos, pipirų.

Klasikiniai ukrainietiški barščiai

Klasikiniai ukrainietiški barščiai
Barščių receptas
  • Porcijų skaičius: 8
  • 1 porcijos maistinė vertė: 243 kcal, angliavandenių 15,3 g, riebalų 13,2 g, baltymų 16,5 g
  • Paruošimo laikas: 2 val.

Ingredientai

Sultinys:

  • 400-500 g jautienos šonkaulių
  • 2,5 l vandens
  • 2 lauro lapai
  • 4 juodųjų pipirų
  • 4 kvapiųjų pipirų

Sriuba:

  • 2 vidutinio dydžio (300-350 g) burokėlių, sutarkuotų
  • 1 morkos, sutarkuotos
  • 3 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 150 g baltagūžio kopūsto, smulkiai supjaustyto
  • ½ raudonosios paprikos, supjaustytos mažomis juostelėmis
  • 100 g raudonųjų pupelių
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 70 g pomidorų pastos
  • 1 valg. obuolių sidro acto (ar kitos rūšies acto)
  • 2 arbat. š. cukraus
  • 1-2 skiltelių česnako, susmulkintų
  • saujos šviežių krapų, susmulkintų
  • saujos šviežių petražolių, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Gaminimas

  1. Į puodą sudėti visus sultinio ingredientus, užpilti vandeniu. Vandenį užkaitinti iki virimo. Nugraibyti putas. Tada kaitrą sumažinti iki mažos ir virti apie 1 val.
  2. Sultinį perkošti, o mėsą smulkiai supjaustyti.
  3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti morką, svogūną. Pakepinti apie 4 min. Sudėti papriką, pomidorų pastą, įberti druskos, pipirų, įpilti šlakelį vandens ir patroškinti dar apie 6-7 min.
  4. Į negilų puodą sudėti burokėlius, įberti 2 arbat. š. cukraus, įpilto acto, apie stiklinę vandens ir troškinti apie 25 min.
  5. Puode užkaisti sultinį, tada sumažinti kaitrą, sudėti bulves. Pavirti apie 5 min, tada sudėti kopūstą, likusias daržoves ir virti apie 10 min.
  6. Į pabaigą suberti pupeles, smulkintas česnako skilteles, krapus, petražoles, įberti druskos. Palikti pastovėti sriubą apie 20 min.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus