Skip to content

Lęšių troškinys su ryžiais ir daržovėmis

Lęšių troškinys
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Šis lęšių troškinys yra aromatingas, maistingas, sotus ir puikiai gali pakeisti patiekalą su mėsa. Jis yra tinkamas vegetarams, veganams. Naudojome raudonuosius lęšius, nes jie gana greitai išverda, o šių lęšių skonis yra švelnus, malonus.

Taip pat šį troškinį gaminome su ryžiais, konservuotais smulkintais pomidorais, šaldytomis šparaginėmis pupelėmis, morkomis, salieru, kokosų grietinėle ir t.t. Puikų skonį pridavė kario prieskoniai, aitrioji paprika.

Lęšiai yra puikus augalinės kilmės baltymų ir skaidulų šaltinis, ilgam užtikrina sotumo jausmą, suteikia energijos. Tad šis patiekalas yra išties sveikas.

Lęšių troškinys

Kaip pagaminti šį lęšių troškinį su ryžiais ir daržovėmis?

Iš pradžių reikia puode pakepinti svogūną, morką ir salierą, kol jie suminkštės. Tada trumpai pakepinti susmulkintą česnako skiltelę. Sietelyje perplauti raudonuosius lęšius, ryžius. Juos suberti į puodą, taip pat supilti smulkintus konservuotus pomidorus, įberti kario prieskonių, saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelių, ciberžolės. Viską išmaišyti ir pakepti apie minutę.

Supilti sultinį ir viską užkaisti iki virimo, o tada sumažinti kaitrą iki mažos ir virti apie 15 minučių ar kol lęšiai ir ryžiai bus beveik minkšti.

Galiausiai suberti šparagines pupeles, supilti kokosų pieną ir dar virti apie 10 minučių. Į pabaigą suberti smulkintas petražoles, įberti druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

Panašūs receptai:

Raudonųjų lęšių troškinys
Lęšių troškinio gaminimo eiga
Troškinio ingredientai
Raudonųjų lęšių troškinys
Troškinys su kokosų pienu
Lęšių troškinys su daržovėmis

Lęšių troškinys su ryžiais ir daržovėmis

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 188 kcal, angliavandenių 21,1 g, riebalų 9,3 g, baltymų 6,1 g
  • Paruošimo laikas: 35 min.

Ingredientai:

  • 150 g (1 st.) raudonųjų lęšių
  • 50 g (1/3 st.) basmati ryžių
  • 400 g (1 skardinės) konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
  • 1 skiltelės česnako, susmulkinto
  • 100 g (1 st.) šaldytų šparaginių pupelių
  • 800 ml sultinio
  • 100 ml (1/2 st.) kokosų pieno
  • 1 arbat. š. kario prieskonių
  • 1/2 arbat. š. raudonosios paprikos miltelių
  • 1/2 arbat. š. ciberžolės
  • žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • saujelės petražolių, susmulkintų
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti svogūną, morką, salierą ir pakepinti apie 4 min. ar kol daržovės truputį suminkštės. Suberti česnaką ir jį pakepinti apie 30 s.
  2. Į puodą suberti perplautus lęšius, ryžius, kario prieskonius, saldžiąją papriką, aitriąją papriką, ciberžolę, supilti pomidorus. Viską išmaišyti ir pakepinti apie minutę.
  3. Supilti sultinį. Viską užkaisti, tada sumažinti kaitrą iki mažos ir virti apie 15 min. ar kol lęšiai bus beveik minkšti.
  4. Suberti šparagines pupeles, supilti kokosų pieną ir dar virti apie 10 min.
  5. į pabaigą suberti petražoles, įberti druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus