Skip to content

Pievagrybių sriuba su vištiena

Pievagrybių sriuba su vištiena
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Pievagrybių sriuba su vištiena yra visada puikus pasirinkimas, norintiems gardžios ir greitai pagaminamos sriubos. Ją virėme su vištienos šlaunelių mėsa, ryžiais, įdėjome truputi kreminio sūrelio (galima jo ir nenaudoti). Naudojome baltuosius pievagrybius, bet juos galima keisti rudaisiais pievagrybiais.

Pievagrybių sriuba su vištiena

Kaip pagaminti šią pievagrybių sriubą su vištiena?

Vištienos šlaunelių mėsą smulkiai susipjaustome. Tą patį padarome ir su pievagrybiais – juos supjaustykite nedideliais gabaliukais. Vištieną trumpai pamarinuokite: apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sumaišykite su prieskoniais.

Keptuvėje reikia apkepinti vištienos gabaliukus, kol jie lengvai apskrus. Vištieną išimkite iš keptuvės, išvalykite keptuvę. Joje pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir tarkuotą morką. Tada suberkite pievagrybius. Juos kepinkite apie 10-12 min. ar kol taps minkšti, o iš keptuvės išgaruos skystis.

Tuo metu puode kartu su sultiniu išvirkite plikytus ryžius. Keptuvės turinį, vištieną sudėkite į puodą ir dar pavirkite keletą minučių. Į pabaigą įdėkite kreminio sūrelio, įberkite susmulkintų krapų, druskos, juodųjų pipirų.

Pievagrybių sriuba su vištiena
Pievagrybių sriuba su vištiena

Kitos sriubos su pievagrybiais:

Pievagrybių sriuba

Pievagrybių sriuba su vištiena

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 159 kcal, angliavandenių 6,3 g, riebalų 9,7 g, baltymų 13,7 g

Paruošimo laikas: 30 min.

Ingredientai:

  • 250 g pievagrybių, smulkiai supjaustytų
  • 250 g vištienos šlaunelių mėsos, smulkiai supjaustytos
  • 1,2 l sultinio
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 morkos, sutarkuotos
  • 3 valg. š. plikytų ryžių
  • 2 valg. š. kreminio sūrio (nebūtinai)
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • saujelės krapų, susmulkintų
  • 1 arbat. š. raudonosios paprikos miltelių
  • ½ arbat. š. maltų česnakų granulių
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Vištienos gabaliukus apšlakstyti alyvuogių aliejumi, sumaišyti su druska, pipirais, paprika, česnakais. Palikti marinuotis apie 20 min. kambario temperatūroje.
  2. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus. Pakepinti vištienos gabaliukus, kol jie lengvai apskrus.
  3. Vištienos gabaliukus išimti iš keptuvės, ją išvalyti. Vėl įkaitinti aliejų. Pakepinti morką ir svogūną, kol jis taps auksinės spalvos, apie 4-5 min.
  4. Suberti pievagrybius. Viską kepinti, kol jie taps minkšti, išgaruos skystis, apie 10-12 min.
  5. Tuo metu puode užkaisti sultinį. Virti ryžius, kol jie taps minkšti, apie 15 min.
  6. Į puodą suberti daržoves iš keptuvės, vištieną. Ant nedidelės ugnies viską pavirti keletą minučių.
  7. Įdėti kreminio sūrio, suberti krapus, įberti druskos, pipirų pagal skonį.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus