Skip to content

Agurkinė sriuba su ryžiais

Agurkinė sriuba su ryžiais
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši agurkinė sriuba su ryžiais yra gardi, soti, o jos gaminimas tikrai nėra sudėtingas. Dažniausiai agurkinė sriuba yra verdama su perlinėmis kruopomis. Pasirodo, kad ryžiai irgi puikiai tinka. Tad rekomenduojame išbandyti ir šį agurkinės sriubos variantą!

Šią sriubą gaminome su kiaulienos šonkauliais, bet galima naudoti ir kitą mėsą.

Kaip pagaminti šią agurkinę sriubą su ryžiais?

Iš pradžių reikia išsivirti sultinį iš kiaulienos šonkaulių. Tada jį perkošti, mėsą nuimti nuo kaulų ir viską smulkiai supjaustyti.

Keptuvėje pakepinti svogūną, morką bei salierą. Puode užkaisti sultinį. Apie 10 minučių virti ryžius, raugintus agurkus.

Galiausiai suberti bulves, daržoves iš keptuvės. Virti tol, kol visos daržovės bus minkštos. Į pabaigą įberti druskos, juodųjų pipirų, šviežių petražolių, krapų.

Sriubą patiekti vieną ar su grietine.

Kitos sriubos su agurkais:

Agurkinė sriuba su ryžiais
Agurkinė sriuba

Agurkinė sriuba su ryžiais:

  • Porcijų skaičius: 6
  • 1 porcijos maistinė vertė: 253 kcal, angliavandenių 21,3 g, riebalų 10,9 g, baltymų 18,3 g
  • Paruošimo laikas: 1 val. 15 min.

Ingredientai:

  • Sultinys:
  • 400 g kiaulienos šonkaulių
  • 2 l vandens
  • 2 lauro lapų
  • 2 juodųjų pipirų
  • 2 kvapiųjų pipirų

  • Sriuba:
  • 2 morkų, supjaustytų
  • 2 bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 80 g plikytų ryžių
  • 2 vid. dydžio raugintų agurkų, smulkiai supjaustytų
  • 3 valg. š. šviežių krapų, susmulkintų
  • 3 valg. š. šviežių petražolių, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Į puodą sudėti visus sultinio ingredientus, užpilti vandeniu. Vandenį užkaitinti iki virimo. Nugraibyti putas. Tada kaitrą sumažinti iki mažos ir virti apie 1 val.
  2. Sultinį perkošti, o mėsą smulkiai supjaustyti.
  3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros, suberti svogūną, morką, salierą. Apkepinti, kol svogūnas taps auksinės spalvos.
  4. Puode užkaisti sultinį, suberti ryžius, agurkus ir viską virti apie 10 min.
  5. Tada sudėti bulves, daržoves iš keptuvės. Virti, kol visos daržovės bus minkštos.
  6. Galiausiai sudėti mėsą, įberti petražolių, krapų, druskos, juodųjų pipirų. Leisti sriubai pastovėti apie 10 min.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus