Šis vištienos troškinys su ryžiais yra taip vadinamas vieno puodo patiekalas. Visas patiekalas yra pagamintas vienoje keptuvėje – patogu, greita ir mažiau indų plovimo. Taip pat šiame troškinyje yra nemažai daržovių. Naudojome smulkiai pjaustytą kopūstą, kuris šiame patiekale ypač tiko.
Vištieną rinkomės šlaunelių mėsą. Iškepusi ji būna minkšta ir sultinga. Naudojome plikytus ryžius – jie išverda pakankamai greitai, yra malonaus skonio, švelnios tekstūros. Šį vištienos troškinį patiekėme su šviežiomis daržovėmis.
Šis patiekalas primena plovą, tik su vištiena ir daugiau daržovių. Jis nebuvo sausas, nes naudojome pomidorų padažą bei sultinį.
Kaip pagaminti šį vištienos troškinį su ryžiais ir daržovėmis?
Iš pradžių trumpai pamarinuojame vištieną: sumaišome su kario prieskoniais, druska, pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi. Leidžiame jai pastovėti apie 10 minučių. Tada ją keptuvėje pakepiname, kol lengvai apskrus, apie 5–6 minutes. Vištieną išimame iš keptuvės.
Tada keptuvėje pakepiname morką, porą, sudedame kopūstus, perplautus ryžius. Sumaišome ir pakepiname apie minutę. Galiausiai supilame sultinį, jį užkaičiame iki virimo, sumažiname ugnį ir troškiname apie 15 minučių ar kol ryžiai bus minkšti.
Likus pusei laiko iki troškinimo pabaigos, sudedame papriką. Į pabaigą sudedame vištieną, pomidorų padažą, žirnelius ir dar patroškiname keletą minučių. Galiausiai įberiame krapų, druskos, pipirų pagal skonį.
Kiti receptai su vištiena ir ryžiais:
Vištienos troškinys su ryžiais ir daržovėmis
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 259 kcal, angliavandenių 25,0 g, riebalų 7,9 g, baltymų 14,5 g
- Paruošimo laikas: 35 min.
Ingredientai:
- 250 g vištienos šlaunelių mėsos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
- 100 g plikytų ryžių
- 600 ml sultinio
- 1 morkos, smulkiai supjaustytos
- 1/4 sviesiosios poro dalies, supjaustytos pusžiedžiais
- 100 g kopūsto, smulkiai supjaustyto
- 1/2 raudonosios paprikos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
- 3 valg. š. šaldytų žirnelių
- 3 valg. š. pomidorų padažo
- saujelės šviežių krapų, susmulkintų
- 1 arbat. š. kario prieskonių
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Vištieną sumaišyti su kario prieskoniais, druska, pipirais, apšlakstyti aliejumi. Išmaišyti ir pamarinuoti apie 10 min.
- Keptuvėje apkepinti vištieną, kol lengvai apskrus apie 5–6 min. Išimti iš keptuvės.
- Išvalyti keptuvę, įkaitinti šlakelį aliejaus ir apkepinti morką, porą keletą minučių. Tada sudėti perplautus ryžius ir kopūstus. Pakepinti apie minutę.
- Supilti sultinį, išmaišyti ir užkaisti iki virimo. Tada sumažinti kaitrą ir troškinti apie 15 minučių ar kol ryžiai bus minkšti.
- Likus daugmaž pusei laiko iki troškinimo pabaigos, sudėti papriką.
- Į pabaigą sudėti vištieną, pomidorų padažą, žirnelius ir dar patroškinti keletą minučių. Galiausiai įberti krapų, druskos, pipirų pagal skonį.