Skip to content

Chašlama sriuba su jautiena

Chašlama sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Chašlama sriuba yra tradicinė armėniška sriuba, gaminama su mėsa (dažniausiai su aviena) ir daržovėmis. Dažniausiai gaminama kazane. Sriuba primena troškinį.

Mes gaminome kiek paprastesnį šios sriubos variantą – su jautiena ir virėme paprastame puode. Šios sriubos gaminimas yra išties paprastas, ingredientai naudojami irgi įprasti. Geriausia rinktis jautienos dalis su kaulu. Jeigu norisi aštrumo, papildomai galima įdėti aitriosos paprikos. Taip pat dar ryškesnį skonį suteiktų chmeli suneli prieskoniai.

Kaip pagaminti šią chašlama sriubą?

Iš pradžių reikia išsivirti sultinį iš jautienos. Virti apie valandą ar kol mėsa bus minkšta.

Daržovių ir mėsos sluoksniavimas: į puodo apačią sudėti svogūnus (aliejaus pilti nereikia), tada mėsą, bulves, papriką. Užpilti sultiniu. Ant viršaus uždėti petražoles. Nieko nemaišyti.

Virti, kol bulvės bus minkštos. Į pabaigą sudėti pomidorus, užbarstyti prieskoniais. Juos atsargiai išmaišyti.

Iš puodo išimti petražoles. patiekimas: į dubenėlį įdėti 3 bulvių puseles, vieną pomidorą, keletą mėsos gabaliukų, keletą paprikos skiltelių, svogūnų, užpilti sultiniu.

Chašlama sriuba

Chašlama sriuba

Chašlama sriuba su jautiena

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 444 kcal, angliavandenių 24,1 g, riebalų 22,6 g, baltymų 34,7 g

Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.

Ingredientai:

  • 1 kg jautienos su kaulu (naudojome jautienos kulninę)
  •  2 l vandens
  • 6 nedidelių bulvių, perpjautų per pusę
  • 4 pomidorų, perpjautų per pusę
  • 1 raudonosios paprikos, stambiai supjaustytos
  • 2 svogūnų, supjaustytų pusžiedžiais
  • 1 skiltelės česnako, susmulkintos
  • ryšulėlio petražolių
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapų
  • po keletą juodųjų ir kvapiųjų pipirų
  • šviežių petražolių patiekimui

Gaminimas:

  1. Sultinio gaminimas: į puodą supilti vandenį, sudėti mėsą, lauro lapus, pipirus. Vandenį užvirti, nugraibyti putas, o tada sumažinti kaitrą iki nedidelės. Virti apie 1 val. ar kol mėsa bus minkšta.
  2. Sultinį perkošti, lengvai pasūdyti. Mėsą atvėsinti ir supjaustyti vidutinio stambumo gabaliukais.
  3. Chašlamos gaminimas: į puodo apačią sudėti svogūnus, tada mėsą, bulves, papriką. Užpilti sultiniu. Ant viršaus uždėti petražoles. Jas kiek paspausti į apačią. Nieko nemaišyti.
  4. Puodą užkaisti, tada sumažinti kaitrą ir virti, kol bulvės bus beveik minkštos. Į pabaigą ant viršaus sudėti pomidorus, įberti druskos, juodųjų pipirų, suberti česnaką. Atsargiai išmaišyti.
  5. Virti dar keletą minučių ar kol pomidorai bus minkšti. Išimti petražoles.
  6. Sriubos patiekimas: į lėkštę įdėti 3 bulvių puseles, vieną pomidorą, keletą mėsos gabaliukų, keletą paprikos skiltelių, svogūnų, užpilti sultiniu. Apibarstyti šviežiomis petražolėmis ar krapais.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus