Skip to content

Pievagrybių sriuba

pievagrybių sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši pievagrybių sriuba yra gardi, ryškaus skonio. Geriausia naudoti ruduosius pievagrybius. Kreminis sūrelis su žolelėmis suteikia malonų skonį ir kreminę tekstūrą. Galima naudoti ir kreminį sūrelį be priedų.

Patiekti su paskrudinta duona ar batono skrebučiais.

Kaip pagaminti šią pievagrybių sriubą?

Smulkiai supjaustyti svogūną, česnako skilteles sugrūsti. Puode ant nedidelės kaitros įkaitinti aliejų ir sviestą. Pakepinti svogūną, kol jis suminkštės. Sudėti česnaką ir pakekepinti apie pusę minutės.

Ruduosius pievagrybius perpjauti į 4-6 dalis. Juos kepinti apie 15 min. ar kol išgaruos skystis, o grybai sukris.

Į puodą suberti miltus. Juos sumaišyti su pievagrybiais, pakepinti apie minutę. Įberti čiobrelių, viską išmaišyti.

Supilti sultinį, užvirti, tada sumažinti kaitrą iki nedidelės ir virti apie 15 min. Sriuba turėtų būti gana tiršta.

Po truputį supilti grietinėlę, sūrelį. Pavirti kelias minutes. Pusę sriubos perpilti į atskirą indą ir maisto smulkintuvu viską sutrinti. Supilti atgal į puodą. Įberti druskos, juodųjų pipirų ir susmulkintų šviežių krapų.

pievagrybių sriuba

pievagrybių sriuba

Pievagrybių sriuba:

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 204 kcal, angliavandenių 11 g, riebalų 13 g, baltymų 9 g

Paruošimo laikas: 50 min.

Ingredientai pievagrybių sriubai:

  • 750 g rudųjų pievagrybių
  • 700 ml sultinio
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 100 ml neriebios grietinėlės
  • 2 valg. š. kreminio sūrelio su žolelėmis
  • 1 arbat. š. sojų padažo
  • 3 valg. š. šviežių krapų
  • 1 arbat. š. džiovintų čiobrelių
  • 3 valg. š. miltų
  • 2 valg. š. sviesto
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Pievagrybius supjaustyti į 4-6 dalis. Svogūną supjaustyti smulkiai, česnako skilteles sugrūsti.
  2. Keptuvėje ant nedidelės kaitros, įkaitinti aliejų ir sviestą. Pakepinti svogūną apie 5-6 min., kol jis suminkštės. Tada pakepinti česnaką 30 s.
  3. Suberti pievagrybius. Juos kepinti apie 15 min., kol jie sukris, išgaruos skystis.
  4. Pievagrybius sumaišyti su miltais, pakepti apie 1 min. Įberti čiobrelių. Užpilti sultiniu. Užvirti, tada sumažinti kaitrą iki mažos ir virti apie 15 min. Sriuba turėtų būti šiek tiek sutirštėjusi.
  5. Po truputį supilti grietinėlę, sūrelį. Dar pavirti kelias minutes. Pusę sriubos perpilti į indą ir sutrinti su maisto smulkintuvu. Supilti atgal į puodą. Įberti krapų, druskos, pipirų.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus