Skip to content

Vietnamietiška Pho sriuba su vištiena

Pho sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Vietnamietiška pho sriuba su vištiena – aromatingas ir sotus patiekalas, kurio pagaminimas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sudėtingas, bet tikrai toks nėra! Šiai sriubai reikia keletos retesnių ingredientų, bet juos galite rasti didesniuose prekybos centruose. O jei kažko neturite – ne bėda – tų ingredientų tiesiog nedėkite.

Pho sriuba yra populiari tiek Vietname, tiek visame pasaulyje. Visa sriubos paslaptis yra aromatingas, ilgai virtas vištienos ar jautienos sultinys. Jis gaminamas kartu su įvairiais prieskoniais: žvaigždiniu anyžiumi, gvazdikėliais, pankolio, kalendrų, kardamono sėklomis, cinamono lazdele, citrinžolės stiebu.

Taip pat dedami apkepinti svogūnai, imbiero šaknis, pilamas žuvies padažas, cukrus. Sriuba patiekiama su išvirtais ryžių makaronais, išvirta mėsa, pupelių daigais, svogūnų laiškais, aitriąja paprika, žaliąja citrina. Sriuba apšlakstoma „Hoisin“, „Sriracha“ ar sojų padažais.

Pho sriuba valgoma su šaukštu ir lazdelėmis.

Pho sriuba

Kaip pagaminti šią vietnamietišką pho sriubą su vištiena?

Iš pradžių reikia išsivirti sultinį. Keptuvėje apie 4–5 minutes pakepinti per pusę perpjautą svogūną ir 3 imbiero griežinėlius. Jie turėtų kiek apskrusti. Svogūną ir imbierą išimti iš keptuvės. Taip pat trumpai pakepinti prieskonius. Tada iš abiejų pusių po keletą minučių apkepinti vištienos ketvirčius.

Galiausiai užkaisti vandenį, sudėti vištieną, svogūną, imbierą, prieskonius, įberti cukraus, įpilti žuvies padažo. Sumažinti kaitrą iki nedidelės ir virti apie 90 minučių. Sultinį perkošti per sietelį, mėsą truputį atvėsinti ir šakučių pagalba suplėšyti.

Išsivirti ryžių makaronus. Juos suberti į sietelį ir perplauti šaltu vandeniu. Pasiruošti kitus sriubos priedus: susipjaustyti aitriąją papriką, perpjauti žaliąją citriną, morką susipjaustyti plonomis juostelėmis, susipjaustyti svogūnų laiškus.

Sriubos patiekimas: į dubenėlį sudėti ryžių makaronus, užpilti sultiniu, ant viršaus sudėti vištieną, morkas, svogūnų laiškus, žaliąją citriną, aitriąją papriką. Vištieną apšlakstyti sojų padažu.

Panašūs receptai:

Pho sriuba su vištiena
Vietnamietiška sriuba
Pho sriuba
Pho sriuba

Vietnamietiška Pho sriuba su vištiena

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 513 kcal, angliavandenių 41,9 g, riebalų 19,6 g, baltymų 39,6 g
  • Paruošimo laikas: 2 val.

Ingredientai:

Sultinys:

  • 2 vnt. (600 g) vištienos ketvirčių
  • 1500 ml vandens
  • 2 svogūnų, perpjautų per pusę
  • 3 skiltelių imbiero
  • ryšulėlio šviežios kalendros su šakelėmis
  • 3 valg. š. žuvies padažo
  • 1 cinamono lazdelės
  • 2 žvaigždinių anyžių
  • 3 gvazdikėlių
  • 5 juodųjų pipirų
  • 1 arbat. š. kalendros sėklų
  • 1 arbat. š. pankolio sėklų
  • 1 arbat. š. cukraus
  • žiupsnio druskos

Sriubos patiekimui:

  • Išvirtos vištienos
  • 180 g ryžių makaronų
  • 1 aitriosios paprikos, smulkiai supjaustytos, išimtomis sėklomis
  • 1 morkos, supjaustytos plonomis juostelėmis
  • 1 žaliosios citrinos
  • šlakelio sojų padažo
  • saujelės šviežios kalendros

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Iš abiejų pusių pakepinti svogūnus ir imbierą apie 4–5 minutes. Juos išimti iš keptuvės.
  2. Tada trumpai pakepinti visus prieskonius, išimti iš keptuvės.
  3. Keptuvėje po keletą minučių pakepinti vištienos ketvirčius.
  4. Į puodą sudėti vištieną, svogūnus, imbierą prieskonius, ryšulėlį kalendros, įpilti žuvies padažo, vandens. Puodą užkaisti, tada sumažinti kaitrą iki mažos ir virti apie 90 min.
  5. Sultinį perkošti per sietelį. Mėsą truputį atvėsinti ir šakutės pagalba ją suplėšyti.
  6. Išsivirti ryžių makaronus. Juos perlieti karštu vandeniu.
  7. Patiekimas: į kiekvieną dubenėlį sudėti ryžių makaronus, užpilti sultiniu, ant viršaus sudėti vištieną, tada sudėti kitus ingredientus. Vištieną apšlakstyti sojų padažu.
4 1 balsas
Straipsnio vertinimas
4 1 balsas
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
4 1 balsas
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus