Skip to content

Greitas ramenas su vištiena

Ramenas
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ramenas – populiari japoniška sriuba, kurios pagrindiniai ingredientai yra ilgai virtas sultinys ir specialūs kvietiniai makaronai. Gali būti patiekiamas su kepta mėsa (dažniausiai kiauliena), marinuotu virtu kiaušiniu, džiovintais jūrų dumbliais, kitais priedais, o sultinys gardinamas sojų padažu, ryžių actu, mirinu. Ramenas valgomas su šaukštu ir lazdelėmis. Įprastai patiekiama didelė porcija, kuri tinka ir kaip pagrindinis patiekalas.

Mes siūlome pasigaminti gerokai paprastesnį rameną – jums reikės ingredientų, kuriuos nesunkiai rasite didesniuose prekybos centruose. Naudojome greitai paruošiamus azijietiškus makaronus. Juos galima keisti rameno makaronais. Sultinio atskirai virti irgi nereikės – tiks ir sultinys iš kubelio.

Ramenas

Kaip pagaminti šį greitą rameną su vištiena?

Iš pradžių reikia trumpai pamarinuoti vištienos šlaunelių mėsą su sojų padažu, ruduoju cukrumi. Tuo metu susipjaustyti šitake grybus ir juos pakepinti keptuvėje, kol jie taps minkšti.

Grybus išimti, iš abiejų pusių apkepinti vištieną. Iškepusią išimti iš keptuvės, palaukti, kol pravės ir supjaustyti.

Puode užkaisti sultinį, suberti susmulkintą česnako skiltelę, imbierą, įpilti truputį sojų padažo, ryžių acto. Sudėti makaronus ir juos išvirti, reikia stengtis jų nepervirti. Sriubą perpilti per sietelį. Makaronus perplauti po šaltu vandeniu. Išsivirti kiaušinį. Jį reiktų virti apie 6-7 minutes, trynys dar turėtų būti kiek skystas. Kiaušinį įmerkti į šaltą vandenį ir ten jį atvėsinti.

Rameną reiktų patiekti šitaip: į lėkštę sudėti makaronus, užpilti karštu sultiniu, sudėti visus kitus ingredientus, per pusę perpjautą kiaušinį, užbarstyti sezamų sėklomis.

Panašūs receptai:

Ramenas

Greitas ramenas su vištiena

Porcijų skaičius: 1

1 porcijos maistinė vertė: 513 kcal, angliavandenių 30,6 g, riebalų 30,7 g, baltymų 24,6 g

Paruošimo laikas: 30 min.

Ingredientai:

Vištiena:

  • 1 vnt. vištienos šlaunelių mėsos
  • ½ arbat. š. soju padažo
  • ¼ arbat. š. rudojo cukraus

Ramenas:

  • 50 g greitai paruošiamų azijietiškų makaronų be prieskonių (arba rameno makaronų)
  • 400 ml sultinio
  • 5 šitake grybų
  • saujelės morkų, sutarkuotų šiaudeliais
  • saujelės kininio kopūsto, smulkiai supjaustyto
  • 2 valg. š. svogūnų laiškų
  • 1 kiaušinio
  • ½ arbat. š. sezamų sėklų
  • 1 arbat. š. soju padažo
  • ½ arbat. š. ryžių acto
  • 1 arbat. š. imbiero šaknies, smulkiai sutarkuotos
  • 1 skiltelės česnako, sugrūstos ar smulkiai sutarkuotos
  • šlakelio aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Vištienos šlaunelių mėsą sumaišyti su soju padažu, cukrumi. Palikti marinuotis apie 15-20 min. kambario temperatūroje.
  2. Nupjauti grybų kotelį, kepurėlę supjaustyti į 4 dalis. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Pakepinti grybus apie 3-4 min. ar kol jie taps gana minkšti.
  3. Grybus išimti iš keptuvės. Sudėti mėsą ir iš abiejų pusių pakepinti po 3-4 min. ar kol viršus ir apačia bus apskrudusi. Vištieną išimti iš keptuvės, kelias minutes palikti pastovėti ir supjaustyti.
  4. Tuo metu užkaisti sultinį, suberti imbierą, česnaką, įpilti sojų padažo, ryžių acto. Sumažinti ugnį ir išvirti makaronus. Juos nusunkti, perplauti šaltu vandeniu.
  5. Išvirti kiaušinį. Jį reiktų virti apie 6-7 min. Išvirusį įmerkti į šaltą vandenį, palaikyti, kol atvės.
  6. Rameno patiekimas: į lėkštę sudėti makaronus, užpilti karštu sultiniu, ant viršaus sudėti visus ingredientus, per pusę perpjautą kiaušinį, apibarstyti sezamų sėklomis.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus