Skip to content

Trinta cukinijų sriuba

trinta cukinijų sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši trinta cukinijų sriuba yra vasariška, greitai ir lengvai pagaminama. Ji yra švelnaus, malonaus skonio. Sriuba pagaminta ne tik su cukinijomis, bet ir šviežiomis bulvėmis, grietinėle, morka, svogūnu. Ją skaniausia patiekti su šviesios duonos skrebučiais.

Jeigu nežinote, kur naudoti cukinijas, rekomenduojame pasigaminti šią sriubą. Recepto proporcijos yra lengvai keičiamos – cukinijos galima naudoti ir didesnį kiekį.

Nevartojantiems bulvių, į šią sriubą galima įdėti vieną ar du šviežius pomidorus. Jie suteiks gaivų, ryškų skonį šiai sriubai.

Cukinija yra visai nekaloringa daržovė. 100 g yra tik 16 kalorijų. Tad šios daržovės galima valgyti tiek, kiek norisi. Cukinijose yra daug antioksidantų, vitamino A. Jose yra daug skaidulų, kurios padeda palaikyti gerą žarnyno veiklą. Patartina nelupti cukinijos žievelės, nes joje yra daug antioksidantų. Pačios naudingiausios yra jaunos cukinijos.

Kaip pagamintą šią trintą cukinijų sriubą?

Iš pradžių keptuvėje reikia įkaitinti alyvuogių aliejų ant vidutinės kaitros. Suberti smulkiai supjaustytą svogūną ir morką. Juos pakepinti keletą minučių. Tada puode užkaisti sultinį, sumažinti kaitrą ir sudėti visas daržoves. Virti, kol visos daržovės bus minkštos. Į pabaigą suberti krapus, druską, juoduosius pipirus.

Sriubą sutrinti iki tyrės. Įpilti grietinėlės. Sriubą kelias minutes pakaitinti.

trinta cukinijų sriuba

trinta cukinijų sriuba

Trinta cukinijų sriuba

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 165 kcal, angliavandenių 29,0 g, riebalų 4,3 g, baltymų 4,5 g

Paruošimo laikas: 25 min.

Ingredientai trintai cukinijų sriubai:

  • 500 g cukinijos, smulkiai supjaustytos
  • 0,6 l sultinio
  • 3 vid. dydžio šviežių bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 1 morkos, sutarkuotos
  • ½ svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 100 ml neriebios grietinėlės
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus kepimui
  • saujos šviežių krapų, susmulkintų

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Keletą minučių pakepinti svogūną ir morką.
  2. Puode užkaisti sultinį. Sumažinti kaitrą. Sudėti visas daržoves ir virti apie 10-12 min. ar kol visos daržovės bus minkštos. Į virimo pabaigą įberti krapų, druskos, juodųjų pipirų
  3. Sriubą sutrinti iki tyrės. Supilti grietinėlę. Sriubą pakaitinti dar keletą minučių.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus