Skip to content

Brokolių ir špinatų sriuba su vištiena: puikiai tiks po švenčių – detoksikuoja, valo toksinus

Brokolių ir špinatų sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši brokolių ir špinatų sriuba su vištiena puikai tiks po šventinio periodo, kai norisi sveikesnio maisto. Sriuboje naudojami ingredientai, kurie detoksikuoja organizmą, t. y. brokolis, špinatai, salierų kotai. Taip pat naudojome porą – jis puikiai tinka virškinimo sistemos gerinimui, galimai mažina apetitą.

Norint pagaminti šią sriubą, nereikia naudoti sultinio. Kadangi ją virėme su vištienos šlaunelėmis, kartu išvirė ir sultinys. Jeigu norite šią sriubą gaminti be vištienos, galite iš pradžių išsivirti daržovių sultinį.

Brokolių ir špinatų sriuba

Kaip pagaminti šią brokolių ir špinatų sriubą su vištiena?

Iš pradžių susipjaustykite smulkiai daržoves: morką, porą, salierus, brokolį atskirkite nedideliais žiedynėliais. Į puodą sudėkite vištienos šlauneles, lauro lapą, užpilkite vandeniu, jį užkaiskite. Tada sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir virkite apie 15 minučių.

Tuo metu keptuvėje ant nedidelės kaitros pakepinkite morką, porą ir salierus. Svarbu nedeginkite poro. Šias daržoves, taip pat džiovintas daržoves, lęšius sudėkite į puodą ir virkite 10 minučių.

Į puodą sudėkite brokolio žiedynėlius, virkite apie 5 minutes. Į pabaigą sudėkite špinatus ir dar pavirkite apie minutę ar kol špinatai sukris. Išimkite lauro lapą, vištienos šlauneles. Jas truputį atvėsinkite, nuimkite mėsą ir smulkiai supjaustykite ir sudėkite atgal į puodą. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų, krapų. Leiskite sriubai pastovėti apie 10 minučių.

Kiti receptai su brokoliais ir špinatais:

Kaip pagaminti brokolių sriubą?
Sriuba su porais
Sriuba su vištiena
Špinatų sriuba
Brokolių ir špinatų sriuba su vištiena

Brokolių ir špinatų sriuba:

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 191 kcal, angliavandenių 13,6 g, riebalų 7,1 g, baltymų 18,1 g
  • Paruošimo laikas: 40 min.

Jums reikės:

  • 1/2 brokolio, supjaustyto nedideliais žiedynėliais
  • 2 saujų (30 g) špinatų
  • 1 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1/2 poro šviesiosios dalies, smulkiai supjaustyto
  • 2 stiebų saliero, smulkiai supjaustyto
  • 2 vištienos šlaunelių (ar kitų dalių su kaulu)
  • 4 valg. š. raudonųjų lęšių
  • 1 l vandens
  • 1 arbat. š. džiovintų daržovių sriubai
  • saujelės šviežių krapų
  • 1 lauro lapo
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  1. Į puodą įpilkite vandens, sudėkite vištienos šlauneles. Vandenį užvirkite, sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir virkite apie 15 min.
  2. Tuo metu keptuvėje ant nedidelės kaitros įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite supjaustytas morkas, porą, salierus, džiovintas daržoves sriubai. Viską pakepinkite keletą minučių (svarbu nesudeginkite porų).
  3. Daržoves iš keptuvės, lęšius sudėkite į puodą ir virkite apie 10 min.
  4. Į puodą sudėkite brokolio žiedynėlius, virkite apie 5 min. Į pabaigą sudėkite špinatus ir dar pavirkite apie minutę ar kol špinatai sukris.
  5. Išimkite lauro lapą, vištienos šlauneles. Jas truputį atvėsinkite, nuimkite mėsą ir smulkiai supjaustykite ir sudėkite atgal į puodą.
  6. Įberkite druskos, pipirų, krapų. Leiskite sriubai pastovėti apie 10 min.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus