Skip to content

Tailandietiška sriuba su vištiena

Tailandietiška sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši tailandietiška sriuba su vištiena primena karį. Jos gaminimas yra tikrai nesudėtingas, o visi ingredientai yra lengvai randami prekybos centruose. Šiai sriubai pagaminti reikės vištienos šlaunelių mėsos. Išvirusi mėsa būna minkšta, sultinga. Ją reikia smulkiai supjaustyti.

Sriubos aštrumą galima reguliuotis įdedant daugiau ar mažiau raudonosios kario pastos. Su 2 valg. š. pastos sriuba nebuvo aštri. Galima jos įdėti dar mažiau.

Taip pat šiai sriubai reikės azijietiškų makaronų. Juos galima naudoti įvairių rūšių. Geriausia makaronus išvirti atskirai ir patiekti su šia tailandietiška sriuba.

Tailandietiška sriuba

Kaip pagaminti šią tailandietišką sriubą su vištiena?

Iš pradžių reikia vištienos šlaunelių mėsą apibarstyti druska. Palaikyti kambario temperatūroje apie 15 min. Puode ištirpinti kokosų aliejų. Sudėti kario pastą, ciberžolę, imbierą, česnaką. Viską išmaišyti ir pakepinti apie 30 s.

Tada supilti vandenį, kokosų pieną. Viską užkaisti iki virimo. Sudėti vištieną ir virti apie 20 min. Išimti mėsą. Ją atvėsinti ir smulkiai supjaustyti. Į puodą sudėti grybus. Pavirti apie 6-7 min. Sudėti papriką ir dar pavirti apie 5 min.

Mėsą sudėti atgal į puodą, įpilti žuvies padažo, įberti cukraus, kalendrų. Išjungti kaitrą. Tada įpilti šlakelį laimo sulčių.

Pagal ant pakelio nurodytą instrukciją paruošti makaronus (nedėti pakelyje esančių prieskonių). Į lėkštę sudėti makaronus, ant viršaus užpilti sriubą.

Kitos tailandietiškos sriubos:

Tailandietiška sriuba su vištiena
Sriuba su vištiena

Tailandietiška sriuba su vištiena

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 422 kcal, angliavandenių 36,1 g, riebalų 24,6 g, baltymų 31,0 g
  • Paruošimo laikas: 40 min.

Ingredientai:

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 1 l sultinio
  • 100 ml kokosų pieno
  • 2 valg. š. raudonosios kario pastos
  • 1 raudonos paprikos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
  • 5 rudųjų pievagrybių, supjaustytų į 4-5 dalis
  • 1 skiltelės česnako, sutarkuoto
  • 1 arbat. š. imbiero šaknies, sutarkuotos
  • 2 arbat. š. rudojo cukraus
  • 1-2 valg. š. žuvies padažo
  • 1/3 arbat. š. ciberžolės (nebūtinai)
  • šlakelio šviežio laimo sulčių
  • saujos šviežių kalendrų, susmulkintų
  • šlakelio kokosų aliejaus
  • 120 g greitai paruošiamų azijietiškų makaronų (ar kitos rūšies azijietiškų makaronų)

Gaminimas:

  1. Vištienos šlaunelių mėsą apibarstyti druska. Palaikyti kambario temperatūroje apie 15 min.
  2. Puode ištirpinti kokosų aliejų. Sudėti kario pastą, ciberžolę, imbierą, česnaką. Viską išmaišyti ir pakepinti apie 30 s.
  3. Supilti vandenį, kokosų pieną. Viską užkaisti iki virimo. Sudėti vištieną ir virti apie 20 min.
  4. Išimti mėsą. Ją atvėsinti ir smulkiai supjaustyti.
  5. Į puodą sudėti grybus. Pavirti apie 6-7 min. Sudėti papriką ir dar pavirti apie 5 min.
  6. Mėsą sudėti atgal į puodą, įpilti žuvies padažo, įberti cukraus, kalendrų. Išjungti kaitrą. Tada įpilti šlakelį laimo sulčių.
  7. Pagal ant pakelio nurodytą instrukciją paruošti makaronus (nedėti pakelyje esančių prieskonių). Į lėkštę sudėti makaronus, ant viršaus užpilti sriubą.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus