Skip to content

Daržovių troškinys su saldžiąja bulve, cukinija

Daržovių troškinys
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Šis daržovių troškinys yra su saldžiąja bulve, cukinija, paprika yra maistingas, gardus ir greitai pagaminamas. Jį galima valgyti tiek vieną, tiek patiekti kaip garnyrą prie mėsos patiekalo. Taip pat galima jį gaminti su malta mėsa.

Prieskonių naudojome nedaug, bet juos galima rinktis pagal savo skonį. Taip pat šį troškinį galima patiekti su kietuoju sūriu. Jis priduoda ir papildomą skonį, ir suteikia didesnį sotumą.

Saldžioji bulvė (dar vadinama batatu) yra ne tik puikaus skonio, bet ir turi daugiau naudingųjų medžiagų, skaidulų negu įprasta bulvė. Iš jos galima pasigaminti pačių įvairiausių patiekalų. Ši bulvė puikiai tinka troškiniuose, sriubose, taip pat ją galima kepti vieną orkaitėje.

Paprastas troškinys

Kaip pagaminti šį troškinį su saldžiąja bulve, cukinija?

Iš pradžių reikia keptuvėje pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką, kol jie suminkštės, apie 5 minutes.

Tada į keptuvę sudėti smulkiai supjaustytą salžiąją bulvę, pomidorų pastą, įberti raudonėlio, aitriosios paprikos ir supilti sultinį. Jį užkaitinti iki virimo, o tada sumažinti ugnį iki nedidelės ir virti apie 8 minutes ar kol bulvės suminkštės.

Galiausiai suberti papriką, cukiniją ir troškinti, kol visos daržovės bus minkštos, daugmaž apie 7 minutes. Suberti šaldytus žirnelius, įberti druskos, pipirų, susmulkintų petražolių, krapų. Leisti troškiniui pastovėti bent keletą minučių.

Panašūs receptai:

Daržovių troškinys su saldžiąja bulve
Troškinys su daržovėmis
Troškinys su saldžiąja bulve
Daržovių troškinys
Troškinys su saldžiosiomis bulvėmis

Daržovių troškinys

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 204 kcal, angliavandenių 26,4 g, riebalų 7,0 g, baltymų 4,9 g
  • Paruošimo laikas: 30 min.

Ingredientai:

  • 2 mažų (iš viso apie 300 g) saldžiųjų bulvių, supjaustytų nedideliais kubeliais
  • 1 jaunos, mažos cukinijos, smulkiai supjaustytos
  • 1/2 raudonosios paprikos, smulkiai supjaustytos
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 morkos, sutarkuotos
  • 1/2 st. šaldytų žirnelių
  • 3 valg. pomidorų pastos
  • 400 ml sultinio
  • saujelės petražolių, susmulkintų
  • saujelės krapų, susmulkintų
  • 1/2 arbat. š. raudonėlio
  • žiupsnelio aitriosios paprikos
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės ugnies. Pakepinti morką ir svogūną, kol jie suminkštės, apie 5 min.
  2. Tada sudėti saldžiąją bulvę, pomidorų pastą, supilti sultinį, įberti raudonėlio, aitriosios paprikos. Viską užkaisti, o tada sumažinti ugnį iki mažos ir troškinti apie 8 min. ar kol bulvė suminkštės.
  3. Sudėti cukiniją, papriką ir troškinti, kol visos daržovės bus minkštos, dar apie 6–8 min.
  4. Į pabaigą suberti žirnelius, petražoles, krapus, įberti druskos, juodųjų pipirų. Leisti troškiniui pastovėti keletą minučių.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus