Šalta ridikėlių sriuba – dar kitaip vadinama baltais šaltibarščiais. Ji yra puikus variantas, kai norisi kitokios šaltos sriubos. Ši ridikėlių sriuba yra gaivi, lengvai pagaminama, puikiai pasotina karštą vasaros dieną.
Šiai sriubai pagaminti geriausia rinktis šaltibarščių kefyrą. Dalį agurko reikia sutarkuoti burokine tarka, o išsiskyrusį skystį lengvai nusunkti. Likusį agurką smulkiai supjaustyti. Sutarkuoti agurkai suteikia tirštumo.
Kaip pagaminti šaltą ridikėlių sriubą?
Ridikėlius supjaustyti smulkiais ketvirčiais. Dubenyje išmaišyti šias daržoves bei smulkiai supjaustytus krapus, svogūnų laiškus. Viską išmaišyti ir užpilti kefyru. Įberti žiupsnelį druskos, cukraus pagal skonį.
Sriubą palaikyti šaldytuve apie valandą.
Šalta ridikėlių sriuba gali būti patiekiama tiek viena, tiek kartu su virtomis bulvėmis ir kietai virtais kiaušiniais.
Porcijų skaičius: 6
1 porcijos maistinė vertė: 120 kcal, angliavandenių 12,2 g, riebalų 5,5 g, baltymų 6,4 g
Paruošimo laikas: 10 min.
Ingredientai šaltai burokėlių sriubai
- 200 g ridikėlių
- 400 g ilgavaisio agurko
- 1 l šaltibarsčių kefyro
- saujos šviežių krapų
- saujos šviežių svogūnų laiškų
- žiupsnelio cukraus
- žiupsnelio druskos
Šaltos ridikėlių sriubos gaminimas
- Ridikėlius smulkiai supjaustyti.
- Pusę agurko sutarkuoti burokine tarka. Nusunkti išsiskyrusį skystį. Likusį agurką supjaustyti plonais kubeliais.
- Ridikėlius supjaustyti plonais ketvirčiais.
- Į didelį dubenį sudėti ridikėlius, agurkus, krapus, svogūnų laiškus. Viską išmaišyti.
- Supilti kefyrą, įberti druskos, cukraus. Palikti šaldytuve pastovėti apie 1 val.