Skip to content

Baravykų sriuba

Baravykų sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši baravykų sriuba yra rudeniška, gardi ir maistinga. Jos pagaminimas yra tikrai greitas ir nesudėtingas. Naudojome šviežius baravykus, keletą bulvių, svogūną, šviežius krapus, grietinėlę.

Grietinėlę galima naudoti tiek riebią, tiek neriebią. Taip pat galima rinktis augalinės kilmės pakaitalą – kokosų, sojų, avižų ir pan.

Baravykų sriuba

Kaip pagaminti šią baravykų sriubą?

Baravykus reikia nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Keptuvėje ištirpinti gabaliuką sviesto, pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną apie 5 minutes. Tada į keptuvę suberti baravykus. Kepti apie 5 minutes ar kol jie suminkštės. Įberti žiupsnelį druskos, juodųjų pipirų. Viską atsargiai išmaišyti.

Kol kepa baravykai, puode užkaisti sultinį. Sudėti kubeliais supjaustytas bulves ir virti, kol jos taps beveik minkštos. Į puodą sudėti svogūnus, grybus iš keptuvės. Ant nedidelės ugnies dar viską pavirti keletą minučių.

Iš puodo išimti gražesnius baravykų griežinėlius. Juos panaudosime sriubos papuošimui. Maisto smulkintuvu sriubą sutrinti iki tyrės.

Įpilti grietinėlės. Sriubą pakaitinti dar apie minutę. Suberti smulkiai supjaustytus krapus.

Šviežių baravykų sriuba
Grybų sriuba
Kaip virti baravykų sriubą
Šviežių baravykų sriuba
Baravykų sriuba su grietinėle

Baravykų sriuba

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 151 kcal, angliavandenių 14,6 g, riebalų 8,3 g, baltymų 6,1 g

Paruošimo laikas: 25 min.

Ingredientai:

  • 300-400 g šviežių baravykų
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 3 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 600 ml sultinio
  • 70 ml neriebios grietinėlės
  • saujos šviežių krapų, susmulkintų
  • gabaliuko sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Keptuvėje ištirpinti gabaliuką sviesto, pakepinti svogūną apie 4 min.
  2. Baravykus nuvalyti, nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Suberti į keptuvę ir pakepinti apie 5 min. ar kol jie taps gana minkšti. Įberti druskos, juodųjų pipirų
  3. Tuo metu užkaisti sultinį, sudėti bulves ir virti, kol jos bus beveik minkštos.
  4. Sudėti grybus, svogūną ir viską dar pavirti keletą minučių. Iš puodo išimti gražesnius baravyko griežinėlius.
  5.  Sriubą sutrinti iki tyrės. Įpilti grietinėlės. Pakaitinti apie minutę. Suberti krapus.
  6. Patiekti su baravykų griežinėliais.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus