Skip to content

Sviestinio moliūgo sriuba su keptais avinžirniais

Sviestinio moliūgo sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši sviestinio moliūgo sriuba yra ne tik gardi, bet ir nesudėtingai pagaminama. Sriubą patiekėme su keptuvėje lengvai paskrudintais avinžirniais. Jie suteikė ypatingą skonį šiai sriubai.

Naudojome būtent sviestinį moliūgą, bet tinka ir kitų rūšių moliūgai. Šis moliūgas yra švelnesnio skonio, ne toks saldus kaip įprastas moliūgas. Jeigu norite gaivesnio skonio sriubos, galite įpilti šlakelį obuolių sidro acto. Grietinėlė tinka tiek riebesnė, tiek mažiau riebi. Ją galima keisti kokosų grietinėle.

Kaip pagaminti šią sviestinio moliūgo sriubą su keptais avinžirniais?

Moliūgą stambiai supjaustyti, išskobti sėklas. Į kepimo indą sudėti moliūgą, svogūną, česnakų skiltelės, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, apibarstyti druska, juodaisiais pipirais. Kepti orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje apie 40 min. ar kol moliūgas bus minkštas.

Puode užkaisti sultinį, sudėti kiek pravėsusį moliūgą, svogūną, išspaustas česnako skilteles. Sutrinti maistiniu trintuvu. Įpilti grietinėlės ir sriubą kelias minutes pakaitinti.

Avinžirnius sumaišyti su prieskoniais. Pakepinti keptuvėje, kol jie lengvai apskrus. Sriubą patiekti su avinžirniais.

Kitos sriubos su moliūgais:

Sviestinio moliūgo sriuba
Sviestinio moliūgo sriuba
Sviestinio moliūgo sriuba

Sviestinio moliūgo sriuba su keptais avinžirniais

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 224 kcal, angliavandenių 37,9 g, riebalų 6,7 g, baltymų 7,2 g

Paruošimo laikas: 50 min.

Ingredientai:

  • 1 kg sviestinio moliūgo
  • 1 svogūno, perpjauto į kelias dalis
  • 3  skiltelių česnako, nenuluptų
  • 100 ml grietinėlės
  • 500 ml sultinio
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 1 arbat. š. obuolių sidro acto (nebūtinai)

Patiekimui:

  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių (grynojo kiekio 240 g)
  • 1 arbat. š. kario prieskonių
  • 1 abat. š. raudonosios paprikos miltelių
  • žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  1. Iš moliūgo išimti sėklas, jį supjaustyti stambiais gabalais. Sudėti į kepimo indą kartu su svogūnu, česnakų skiltelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, druska, juodaisiais pipirais. Kepti 190 C apie 40 min.
  2. Moliūgą truputį atvėsinti, nulupti žievę. Išspausti česnako skilteles.
  3. Puode užkaisti sultinį. Sudėti moliūgą. Viską sutrinti maistiniu trintuvu iki tyrės.
  4. Supilti grietinėlę. Sriubą kelias minutes pakaitinti. Jeigu reikia, įberkite dar prieskonių. Jeigu jaučiasi moliūgo saldumas, galima įpilti obuolių sidro acto.
  5. Avinžirnius sumaišyti su prieskoniais. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus, sudėti avinžirnius. Keletą minučių juos lengvai paskrudinti. Sriubą patiekti su avinžirniais.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus