Skip to content

Voveraičių sriuba

Voveraičių sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši voveraičių sriuba yra greitai ir paprastai pagaminama. Jai pagaminti reikia visai nedaug ingredientų. Voveraičių sriuba yra švelnaus, malonaus skonio.

Taip pat sriuboje naudojome bulves, morkas, svogūną, šviežius krapus. Jai ryškesnį skonį suteikia karštai rūkyta kiaulienos šoninė. Jos galima ir nenaudoti. Puikiai tiks ir šviežios lašišos gabaliukai, kuriuos galima įmesti į sriubos virimo pabaigą.

Grietinėlę galima rinktis tiek riebią, tiek neriebią.

Voveraitės turi nemažai baltymų, todėl ši sriuba puikiai tinka ir tiems, kurie nevartoja mėsos. Taip pat jose yra skaidulų, mažai riebalų, daug B grupės vitaminų, vitamino D.

Kaip pagaminti voveraičių sriubą?

Voveraites reikia nuplauti, šepetėliu nuvalyti, nusausinti. Didesnius grybus perpjauti per pusę. Tada keptuvėje pakepinti svogūną, morkas. Po kelių minučių keptuvėje ištirpinti gabaliuką sviesto, sudėti voveraites. Jas pakepinti keletą minučių ar kol išgaruos skystis.

Puode užvirti sultinį, sumažinti kaitrą, sudėti daržoves iš keptuvės, bulves. Virti apie 12 min. Į pabaigą supilti grietinėlę, suberti susmulkintus krapus, įberti druskos, pipirų.

Kol verda sriuba, sausoje keptuvėje pakepinti nedideliais gabaliukais supjaustytą šoninę. Patiekiant ją užbarstyti ant sriubos.

Patiekti su paskrudintu batonu.

Voveraičių sriuba
Voveraičių sriuba
Voveraičių sriuba

Voveraičių sriuba:

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 274 kcal, angliavandenių 31,7 g, riebalų 11,9 g, baltymų 12,6 g

Paruošimo laikas: 30 min.

Ingredientai voveraičių sriubai:

  • 300 g šviežių voveraičių
  • 4 vid. dydžio šviežių bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 2 morkų, smulkiai supjaustytų
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 100 ml riebios arba neriebios grietinėlės
  • 1,2 l sultinio
  • saujos šviežių krapų
  • šlakelio aliejaus kepimui
  • gabaliuko sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • 130 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės

Gaminimas:

  1. Voveraites nuplauti, nuvalyti. Didesnes perpjauti į kelias dalis.
  2. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Kelias minutes pakepinti svogūną, morkas. Ištirpinti gabaliuką sviesto. Pakepinti voveraites irgi keletą minučių.
  3. Puode užvirti sultinį. Suberti bulves, daržoves iš keptuvės. Sumažinti kaitrą iki mažos ir virti apie 12 min.
  4. Supilti grietinėlę, krapus, įberti druskos, juodųjų pipirų.
  5. Sausoje keptuvėje pakepinti nedideliais gabaliukais supjaustytą šoninę. Patiekiant ją užbarstyti ant sriubos.
5 1 balsas
Straipsnio vertinimas
5 1 balsas
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
5 1 balsas
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus