Ši makaronų sriuba yra su vištiena, daržovėmis. Ji yra virta kartu su vištienos sultiniu. Reiktų naudoti vištienos dalis su kaulu. Puikį skonį priduoda šviežias tepamas sūris ir kietasis sūris.
Geriausia makaronus išvirti atskirame puode. Jie turėtų būti „al dente“ – dar ne visai išvirę. Tada juos reikia suberti į puodą su sriuba. Taip išvirti makaronai išlaikys formą net ir pašildžius sriubą.
Kaip pagaminti šią makaronų sriubą su vištiena?
Iš pradžių verdame sultinį: vištienos ketvirtį sudėti į puodą, užpilti vandeniu. Kai vanduo pradės virti, jį išpilti. Į puodą sudėti visus sultinio ingredientus, įpilti 2 l vandens. Užvirti vandenį, tada sumažinti kaitrą iki minimalios ir virti apie 40 min.
Tada keptuvėje ištirpinti sviestą ant neaukštos kaitros. Pakepinti morką, salierą, kol jie suminkštės, apie 4-5 min. Iš puodo išimti vištieną, kitus ingredientus. Vištieną nukaulinti. Mėsą smulkiai supjaustyti.
Tuo metu kitame puode užkaisti didelį kiekį vandens, jį pasūdyti ir suberti makaronus. Virti tiek, kad jie dar nebūtų visiškai suminkštėję.
Į sultinį sudėti daržoves. Kai jos bus minkštos, sudėti tepamą sūrį, makaronus, vištieną, krapus, petražoles, įberti druskos. Viską išmaišyti ir leisti sriubai pastovėti 10 min. Patiekiant apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.
Kitos sriubos su vištiena:
Makaronų sriuba su vištiena
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 193 kcal, angliavandenių 13 g, riebalų 8 g, baltymų 18 g
- Paruošimo laikas: 1 val.
Ingredientai:
- Sultinys
- 350 g (1 vnt.) vištienos ketvirčio (ar kitų dalių su kaulu)
- 2 l sultinio
- 1 saliero koto, perpjauto per pusę
- 1 morkos
- 1 lauro lapo
- 1 juodojo pipiro
- 1 kvapiojo pipiro
- Sriuba
- 100 g (1 st.) makaronų sriubai
- 50g šviežio tepamo sūrio
- 2 vid. dydžio morkų, smulkiai supjaustytų
- 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
- mėsos iš sultinio
- 2 valg. š. krapų, susmulkintų
- 2 valg. š. petražolių, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- gabaliuko sviesto
- patiekimui: tarkuoto kietojo sūrio
Gaminimas:
1. Vištienos ketvirtį sudėti į puodą, užpilti vandeniu. Kai vanduo pradės virti, jį išpilti
2. Į puodą sudėti visus sultinio ingredientus, įpilti 2 l vandens. Užvirti vandenį, tada sumažinti kaitrą iki minimalios ir virti apie 40 min.
3. Tuo metu keptuvėje ištirpinti sviestą ant neaukštos kaitros. Pakepinti morką, salierą, kol jie suminkštės, apie 4-5 min.
4. Iš puodo išimti vištieną, kitus ingredientus. Vištieną nukaulinti. Mėsą smulkiai supjaustyti.
5. Tuo metu kitame puode užkaisti didelį kiekį vandens, jį pasūdyti ir suberti makaronus. Virti tiek, kad jie dar nebūtų visiškai suminkštėję.
5. Į sultinį sudėti daržoves. Kai jos bus minkštos, sudėti tepamą sūrį, makaronus, vištieną, krapus, petražoles, įberti druskos. Viską išmaišyti ir leisti sriubai pastovėti 10 min. Patiekiant apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.