Ši lęšių sriuba su vištiena yra soti, maistinga, paprastai pagaminama. Joje yra daug baltymų. Geriausia naudoti raudonuosius lęšius. Jie yra malonaus skonio, greitai išverda.
Taip pat ši sriuba yra pagaminta su vištienos krūtinėle, „Basmati“ ryžiais, daržovėmis, pomidorų padažu. Ji turėtų būti gana tiršta. Sriubai tirštumo suteikia ne tik išvirę lęšiai, bet ir ryžiai.
Kaip pagaminti lęšių sriubą su vištiena?
Sriubą reikia gaminti šitaip: keptuvėje reikia pakepinti morkas, svogūną, salierą, kol daržovės suminkštės. Vištienos krūtinėlę reikia smulkiai supjaustyti. Sumaišyti su saldžiosios paprikos milteliais, druska, pipirais, šlakeliu aliejaus. Ją pakepinti keptuvėje, kol mėsa nebebus žalia.
Tuo metu užkaisti sultinį, sudėti lęšius. Juos virti ant žemos kaitros apie 10 min. Tada suberti ryžius, įpilti pomidorų padažo, sudėti daržoves iš keptuvės. Viską virti dar apie 10 min.
Į pabaigą sudėti vištieną, įberti druskos, pipirų, krapų, ciberžolės (nebūtinai), aitriosios paprikos, česnakų miltelių.
Porcijų skaičius: 4
1 porcijos maistinė vertė: 222 kcal, angliavandenių 15,1 g, riebalų 6,6 g, baltymų 23,6 g
Paruošimo laikas: 35 min.
Ingredientai lęšių sriubai su vištiena
Vištiena:
- 250 g vištienos krūtinėlės, smulkiai supjaustytos
- ½ arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
Sriuba:
- 200 g raudonųjų lęšių
- 1,5 l sultinio
- 2 morkų, smulkiai supjaustytų
- ½ svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
- 3 valg. š. „Basmati“ ryžių
- 3 valg. š. pomidorų padažo
- 2 valg. š. šviežių krapų
- žiupsnelio ciberžolės (nebūtinai)
- žiupsnelio aitriosios paprikos
- žiupsnelio česnakų miltelių
- šlakelio aliejaus
Lęšių sriubos su vištiena gaminimas
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti svogūną, morkas, salierą. Viską pakepinti apie 6-7 min.
- Puode užvirti sultinį. Sudėti lęšius ir virti ant neaukštos kaitros apie 10 min.
- Tuo metu iš keptuvės išimti daržoves. Vištieną sumaišyti su šlakeliu aliejaus, paprika, druska, pipirais. Sudėti vištieną. Ją apkepinti apie 3-4 min.
- Į puodą suberti ryžius, supilti pomidorų padažą, suberti daržoves iš keptuvės. Virti dar apie 10 min.
- Į pabaigą suberti vištieną, įberti druskos, pipirų, ciberžolės, česnako miltelių, aitriosios paprikos, krapų.