Skip to content

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir vištiena

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Šis perlinių kruopų troškinys yra su daržovėmis ir vištiena. Jo gaminimas išties paprastas, o skonis puikus. Troškinys yra sotus ir maistingas. Mes jį patiekėme su raugintais kopūstais. Jie puikiai derėjo su perlinėmis kruopomis.

Į troškinį dėjome šitakė grybus. Dėl savo subtilaus skonio, jie puikiai pagardina kiekvieną patiekalą. Šie grybai greitai iškepa, užtenka pakepti keletą minučių ir jie jau būna suminštėję. Šitakė grybai yra ypač naudingi sveikatai: stiprina imuninę sistemą, padeda kovoti su vėžinėmis ląstelėmis, palaiko širdies ir kraujagyslių veiklą, gerina smegenų funkciją ir pan. Juose yra vitamino D, B grupės vitaminų.

Šiuos grybus geriausia nuvalyti drėgna servetėle ir supjaustyti griežinėliais.

Troškinys su perlinėmis kruopomis

Kaip pagaminti šį perlinių kruopų troškinį su daržovėmis ir vištiena?

Iš pradžių reikia atskirai išsivirti perlines kruopas. Jos verda apie 30–40 minučių. Galima jas išmirkyti per naktį, tada jų virimo laikas bus trumpesnis. Tuo metu vištienos šlaunelių mėsą susipjaustyti nedideliais gabaliukais, sumaišyti su aliejumi, prieskoniais. Pamarinuoti kambario temperatūroje apie 15 minučių. Tada vištieną apkepinti keptuvėje, kol ji lengvai apskrus, apie 5–6 minutes.

Keptuvėje pakepinti svogūną ir morką, tada sudėti cukiniją, šitakė grybus, pakepinti apie 4 minutes. Suberti kruopas, sudėti vištieną, įpilti pomidorų padažo, vandens ir viską patroškinti 5–6 minutes. Galiausiai įberti krapų, persilado, druskos, pipirų, suberti kietąjį sūrį, žirnelius ir viską išmaišyti.

Kiti receptai su perlinėmis kruopomis:

Ingredientai troškiniui
Troškinys su perlinėmis kruopomis
Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis
Troškinys su vištiena
Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir vištiena
Perlinių kruopų

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir vištiena

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 275 kcal, angliavandenių 26,7 g, riebalų 9,9 g, baltymų 16,2 g
  • Paruošimo laikas: 1 val.

Ingredientai:

  • 100 g perlinių kruopų
  • 1 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 150 g (1 st.) cukinijų, supjaustytų nedideliais kubeliais
  • 5 šitake grybų, supjaustytų griežinėliais
  • 4 valg. š. pomidorų padažo
  • 4 valg. š. šaldytų žirnelių
  • 1 st. vandens (ar sultinio)
  • 1/3 st. (20 g) kietojo sūrio
  • 2 valg. š. šviežių krapų, susmulkintų
  • 1 arbat. š. persilado
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui

Vištiena:

  • 250 g vištienos šlaunelių mėsos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
  • 1 arbat. š. vištienos prieskonių
  • žiupsnelio druskos
  • žiupnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  1. Atskirai išvirti perlines kruopas, virti apie 30–40 min.
  2. Vištieną apšlakstyti aliejumi, sumaišyti su prieskoniais. Pamarinuoti kambario temperatūroje apie 15 min. Keptuvėje pakepinti apie 5–6 min. ar kol lengvai apskrus.
  3. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus, pakepinti svogūną ir morką apie 6 min. ar kol daržovės suminkštės.
  4. Sudėti šitakė grybus, cukinijas ir viską pakepinti dar apie 4 min.
  5. Į keptuvę sudėti vištieną, perlines kruopas, supilti pomidorų padažą, įpilti vandens ir viską patroškinti 5–6 minutes. Įberti krapų, persilado, druskos, pipirų, suberti kietąjį sūrį, žirnelius ir viską išmaišyti.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus