Skip to content

Agurkinė sriuba

agurkinė sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši agurkinė sriuba yra gardi, soti ir gaivi. Gaminta kartu su jautienos sultiniu. Jis virtas su jautienos šonkauliais. Galima rinktis ir kitą mėsą su kaulu. Jeigu rauginti agurkai yra sūrus, galima juos perplauti po vandeniu. Taip pat į sriubą galima dėti mažiau druskos. Perlines kruopas reikia išmirkyti per naktį. Patiekti su grietine bei duona.

agurkinė sriuba

agurkinė sriuba

Porcijų skaičius: 6

1 porcijos maistinė vertė: 273 kcal, angliavandenių 17 g, riebalų 27 g, baltymų 13 g

Paruošimo laikas: 2 val.

Ingredientai

  • Sultinys:
  • 2 l vandens
  • 500 g jautienos šonkaulių
  • 1 lauro lapelio
  • 2 kvapiųjų pipirų
  • 2 juodųjų pipirų

  • Sriuba:
  • sultinio
  • 3 raugintų agurkų, smulkiai supjaustytų
  • 1 didesnės morkos, smulkiai supjaustytos
  • 2 nedidelių bulvių supjaustytų kubeliais
  • 3 valg. š. perlinių kruopų, išmirkytų per naktį
  • 2 valg. š. šviežių petražolių, susmulkintų
  • 1 svogūno
  • druskos

  1. Į puodą sudėti mėsą, užpilti vandeniu. Kai pradės virti, vandenį išpilti, o puodą perplauti.
  2. Į puodą sudėti visus sultinio ingredientus. Vandenį užkaitinti iki virimo. Tada kaitrą sumažinti iki mažos ir virti apie 90 min.
  3. Iš puodo išimti mėsą. pipirus, lauro lapą. Sudėti agurkus, perlines kruopas, nuluptą svogūną. Virti apie 10 min. ar kol kruopos bus suminkštėjusios. Sudėti morkas. Po 5 min. sudėti bulves. Virti dar apie 10 min.
  4. Išimti svogūną. Mėsą nukaulinti ir smulkiai supjaustyti. Visą ar dalį mėsos sudėti į sriubą. Taip par įberti druskos, sudėti krapus, petražoles.
  5. Patiekti su grietine.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus