Ši kruopų sriuba su vištiena yra soti, maistinga, joje yra daug baltymų. Norint pagaminti šią sriubą, reikės kruopų mišinio, kurį rasite visuose prekybos centruose. Galima kruopas naudoti ir atskirai. Kruopų mišinį sudarė perlinės, avižų, rugių kruopos, taip pat ankštinių mišinys – geltonieji, žalieji skaldyti žirniai, raudonieji ir žalieji lęšiai.
Įvairių kruopų sriuba su vištiena verdama kartu su sultiniu. Tad atskirai jo naudoti nereikia.
Kaip pagaminti šią įvairių kruopų sriubą su vištiena?
Į puodą reikia sudėti vištienos dalis su kaulu. Užvirti vandenį, nugraibyti putas. Tada sumažinti kaitrą iki nedidelės, sudėti kruopas, lauro lapus, juoduosius ir kvapiuosius pipirus. Virti apie 45 min.
Tuo metu keptuvėje apkepinti morkas, salierą, svogūną. Nuplikyti pomidorą, nulupti jo odelę. Smulkiai supjaustyti. Jį sudėti į keptuvę ir dar pakepinti apie minutę.
Iš puodo išimti vištieną, pipirus, lauro lapus. Ją nukaulinti, supjaustyti mažais gabaliukais. Į puodą sudėti daržoves iš keptuvės, bulves ir virti dar apie 10 min.
Į pabaigą sudėti vištieną, suberti krapus, druską. Leisti sriubai pastovėti apie 20 min.
Kitos sriubos su kruopomis:
Kruopų sriuba su vištiena:
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 356 kcal, angliavandenių 25,9 g, riebalų 11,0 g, baltymų 35,7 g
- Paruošimo laikas: 1 val. 10 min.
Ingredientai:
- 400 g vištienos dalių su kaulu
- 100 g įvairių kruopų mišinio (perlinių, avižų, rugių kruopų, ankštinių)
- 1,5 l vandens
- 2 morkų, smulkiai supjaustytų
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
- 2 bulvių, supjaustytų kubeliais
- 1 pomidoro
- saujos šviežių krapų, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- 2 lauro lapų
- keletos juodųjų ir kvapiųjų pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Į puodą supilti vandenį. Sudėti vištieną ir užvirti vandenį. Nugraibyti putas.
- Sumažinti kaitrą iki nedidelės, sudėti kruopas, lauro lapus, pipirus ir virti apie 45 min.
- Pomidorą aplieti verdančiu vandeniu, nulupti odelę. Jį smulkiai supjaustyti.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Svogūną, morką, salierą pakepinti apie 4-5 min. Suberti pomidorą ir dar pakepinti apie 1 min.
- Išimti vištieną, lauro lapus, pipirus. Mėsą nukaulinti, susmulkinti. Į puodą sudėti daržoves iš keptuvės, bulves ir viską virti apie 10 min.
- Sudėti vištieną atgal į puodą. Įberti krapų, druskos, juodųjų pipirų.