Skip to content

Azijietiška sriuba laksa su krevetėmis

Laksa
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Laksa yra viena populiariausių sriubų pietryčių Azijos šalyse, ypač Malaizijoje, Singapūre ir Tailande. Jos pagrindiniai ingredientai yra ryžių makaronai, vištiena, krevetės ar tofu sūris, aštrus sultinys, sumaišytas su kokosų pienu, prieskoniais. Patiekiama su pupelių daigais, šviežia kalendra, mėtomis. Taip pat vienas svarbiausių ingredientų yra laksos pasta, kuri suteikia aštrų ir aromatingą skonį šiai sriubai.

Mes gaminome kiek paprastesnį šios sriubos variantą, tad visus ingredientus lengvai rasite didesniuose prekybos centruose. Naudojome raudonąją kario pastą ir kario prieskonius. Kokosų pieną reikia rinktis pilno riebumo. Laksą gaminome su šaldytomis krevetėmis. Jų atšildyti nereikia.

Laksa

Kaip pagaminti šią laksą su krevetėmis?

Iš pradžių reikia puode įkaitinti šlakelį aliejaus. Trumpai pakepinti česnaką, imbierą ir raudonąją kario pastą. Tada įpilti truputį kokosų pieno ir viską išmaišyti. Supilti sultinį, likusį kokoso pieną, įberti kario prieskonių. Vėl viską išmaišyti, kad neliktų kario pastos gabaliukų.

Sultinį užkaisti, suberti šparagines pupeles. Sumažinti kaitrą ir virti apie 6 minutes. Suberti šaldytas krevetes ir dar keletą minučių viską pavirti. Išjungti ugnį, įpilti žuvies padažo, įlašinti šlakelį žaliosios citrinos sulčių.

Kol sriuba verda, išsivirti ryžių makaronus, pagal instrukciją, nurodytą ant pakelio. Išvirusius makaronus sudėti į sietelį ir perplauti po šaltu vandeniu.

Laksos patiekimas: į dubenėlį sudėti ryžių makaronus, užpilti sultiniu kartu su krevetėmis ir šparaginėmis pupelėmis. Ant viršaus uždėti kalendrų, aitriosios paprikos.

Panašūs receptai:

Laksos gaminimas
Azijietiška sriuba
Laksa su krevetėmis
Aštri makaronų sriuba
Laksa receptas

Azijietiška sriuba laksa su krevetėmis

  • Porcijų skaičius: 2
  • 1 porcijos maistinė vertė: 417 kcal, angliavandenių 47,5 g, riebalų 11,3 g, baltymų 28,5 g
  • Paruošimo laikas: 15 min.

Ingredientai:

  • 200 g šaldytų krevečių
  • 100 g ryžių makaronų
  • 70 g (1/3 st.) šaldytų šparaginių pupelių
  • 500 ml sultinio
  • 80 ml (1/3 st.) kokosų pieno
  • 2 valg. š. raudonosios kario pastos
  • 1/2 arbat. š. kario prieskonių
  • 1 skiltelės česnako, sutarkuotos
  • 1 arbat. š. imbiero šaknies, sutarkuotos
  • 1/2 valg. š. žuvies padažo
  • šlakelio žaliosios citrinos sulčių
  • šviežios kalendros papuošimui
  • smulkiai pjaustytos aitriosios paprikos papuošimui
  • šlakelio aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Puode įkaitinti šlakelį aliejaus ant neaukštos–vidutinės kaitros. Sudėti česnaką, imbierą, raudonojo kario pastą ir viską pakepinti apie 30 s. Įpilti šlakelį kokosų pieno. Kario pastą sumaišyti su pienu.
  2. Supilti sultinį, kokosų pieną, įberti kario prieskonių. Gerai išmaišyti kario pastą. Sultinį užkaisti, tada sumažinti kaitrą iki mažos. Sudėti šparagines pupeles ir virti apie 6 min.
  3. Tada sudėti krevetes ir virti keletą minučių. Išjungti kaitrą, įpilti žuvies padažo, žaliosios citrinos sulčių.
  4. Išsivirti ryžių makaronus. Juos sudėti į sietelį ir perplauti su šaltu vandeniu.
  5. Patiekimas: į dubenėlį sudėti ryžių makaronus, užpilti sultiniu kartu su krevetėmis ir šparaginėmis pupelėmis. Ant viršaus užbarstyti kalendrų, aitriosios paprikos.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus