Skip to content

Jautienos sultinys: patarimai, kaip pasigaminti, kur naudoti

Jautienos sultinys
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Šis jautienos sultinys yra gana greitai pagaminamas. Įprastai toks sultinys verdamas iš jautienos kaulų, bet jo virimo laikas yra mažiausiai 3 valandos. Tad mes sultinį gaminome kiek kitaip – naudojome jautienos dalis su kaulu. Tokį sultinį galima virti iki 1,5 val. Išviręs troškinys būna malonaus, lengvo skonio, todėl jis tikrai tiks įvairių patiekalų gamybai.

Jautienos sultinį galima naudoti sriuboms, troškiniams, įpilti verdant kruopas, gaminant padažą. Su išvirusia mėsa galima gaminti sriubas, įdėti jos į troškinius, salotas.

Taip pat galite pasigaminti ir vištienos sultinį.

Jautienos sultinio ingredientai

Išvirusio jautienos sultinio naudojimas, laikymas

Kai sultinys baigia virti, reikia jį perkošti per sietelį. Daržoves reiktų išmesti, o mėsą smulkiai supjaustyti.

Sultinį geriausia supilstyti iki stiklinius indus ir padėti į šaldytuvą. Jame laikyti galima iki 5 dienų. Taip pat galite išvirusį sultinį užšaldyti.

Jeigu nežinote, kur panaudoti išvirtą jautienos sultinį, norime pasiūlyti pasigaminti šias sriubas:

Dar kitas jautienos sultinio panaudojimo būdas būtų nevirti atskirai sultinio, o iškart gaminti sriubą. Iš pradžių reiktų išsivirti sultinį, o tada į puodą sudėti kitus ingredientus. Tokiu būdu sutaupysite ir laiko, ir pasigaminsite sočią ir skanią sriubą. Štai keletas receptų:

  • Burokėlių sriuba – tradicinė, puikaus skonio, sušildys žvarbią žiemos dieną. Nors verda gana ilgai, bet gaminimas nėra sudėtingas.
  • Agurkinė sriuba – gaminome ją su jautienos šonkauliais, perlinėmis kruopomis. Ši sriuba yra maistinga ir soti.
  • Chašlama sriuba su jautiena – ši armėniška sriuba primena troškinį. Gaminama su įvairiomis daržovėmis.
  • Charčio sriuba – ši Sakartvelo sriuba yra aromatinga, soti, o joje persipina aštrumas ir rūgštumas.
Kaip pasigaminti jautienos sultinį?
Sultinys su jautiena
Sultinys iš jautienos su kaulu
Naminis sultinys
Jautienos sultinys+sriuba

Jautienos sultinys

  • Porcijų skaičius: 4
  • Paruošimo laikas: 1 val. 40 min.

Ingredientai:

  • 500–600 g jautienos su kaulu (naudojome kulninę, bet tinka ir mentė, šonkauliai)
  • 1200–1500 ml vandens
  • 1 morkos, perpjautos per pusę
  • 1 saliero koto, perpjauto per pusę
  • 1 svogūno, perpjauto per pusę
  • 1 arbat. š. įvairių pipirų (juodųjų, kvapiųjų ir pan.)
  • 2 lauro lapų
  • saujelės petražolių, su šakelėmis
  • žiupsnelio druskos

Gaminimas:

  1. Į puodą sudėkite visus sultinio ingredientus, išskyrus druską. Vandens įpilkite tiek, kad viską apsemtų, daugmaž apie 1200–1500 ml.
  2. Užkaiskite vandenį, kai jis bus užviręs, ugnį sumažinkite iki nedidelės ir virkite apie 90 min.
  3. Sultinį perkoškite per sietelį, tada lengvai pasūdykite ir supilkite į uždaromą indą. Daržoves išmeskite, o mėsą smulkiai supjaustykite. Sultinį šaldytuve galima laikyti iki 5 dienų.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus