Skip to content

Burokėlių sriuba

Burokėlių sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši tradicinė burokėlių sriuba yra gardi, soti. Ji yra virta kartu su jautienos sultiniu. Ši sriuba skaniausia su jautienos mente.Nors verda sriuba gana ilgai, bet gaminimas tikrai nėra sudėtingas. Gvazdikėliai ir džiovinta gelsvė priduota puikų skonį šiai sriubai. Patiekti su grietine.

Kiti burokėlių sriubų receptai:

Burokėlių sriuba
Kaimiška burokėlių sriuba
Labai skani burokėlių sriuba

Burokėlių sriuba

  • Porcijų skaičius: 6
  • 1 porcijos maistinė vertė: 274 kcal, angliavandenių 21 g, riebalų 15 g, baltymų 15 g
  • Paruošimo laikas: 2 val.

Ingredientai

  • Sultinys
  • 500 g jautienos mentės
  • 2 l vandens
  • 1 lauro lapo
  • 2 juodųjų pipirų
  • 2 kvapiųjų pipirų

  • Sriuba
  • 2 vidutinio dydžio burokėlių, supjaustytų plonomis juostelėmis
  • 2 bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 1 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1 pomidoro, smulkiai supjaustyto
  • 1 svogūno
  • 1/3 saldžiarūgščio obuolio
  • 2 gvazdikėlių
  • 1 arbat. š. džiovintos gelsvės
  • druskos
  • mėsos iš sultinio

Gaminimas

  1. Į puodą sudėti mėsą, užpilti vandeniu. Kai pradės virti, vandenį išpilti, o puodą perplauti.
  2. Sudėti visus sultinio ingredientus. 2 l vandens užkaitinti iki virimo. Tada kaitrą sumažinti iki mažos ir virti apie 90 min.
  3. Iš puodo išimti mėsą. pipirus, lauro lapą. Sudėti burokėlius, nuluptą svogūną, gvazdikėlius. Virti apie 10 min.
  4. Sudėti morkas. Po 5 min. suberti bulves, smulkiai pjaustytą pomidorą, trečdalį nenulupto obuolio. Virti ant mažos kaitros, kol daržovės suminkštės.
  5. Išimti obuolį, svogūną. Įberti druskos, smulkintų krapų, petražolių, gelsvę. Sudėti nukaulintą ir smulkiai supjaustytą visą ar dalį mėsos. Puodą uždengti ir palaikyti apie 15 min.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus