Skip to content

Kreminė moliūgų sriuba su keptu varškės sūriu

Kreminė moliūgų sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Kreminė moliūgų sriuba – patiekalas, be kurio daugelis neįsivaizduoja savo rudens. Dubenėlis šios sriubos ir pasotina, ir sušildo, ir, žinoma, suteikia malonias emocijas.

Šią sriubą pagaminti yra išties paprasta. Tinka bet kurios rūšies moliūgas. Sriubą pagardinome imbieru, kario prieskoniais, naudojome kokosų grietinėlę, kuri suteikė švelnų kokosų skonį šiai sriubai. Patiekėme su keptuvėje pakepinti varškės sūriu.

Kreminė moliūgų sriuba

Kaip pagaminti šią trintą moliūgų sriubą su varškės sūriu?

Iš pradžių reikia nulupti moliūgo žievę, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Puode pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotą morką. Tada trumpai apkepti susmulkintą česnaką ir imbierą.

Galiausiai į puodą suberti moliūgo gabaliukus. Viską išmaišyti ir pakepinti keletą minučių. Supilti sultinį, sudėti bulves, įberti kario prieskonių. Sriubą užvirti, o tada kaitrą sumažinti iki nedidelės ir virti apie 15 minučių ar kol visos daržovės bus minkštos.

Sriubą sutrinti iki tyrės naudojant maistinį smulkintuvą, įpilti kokosų grietinėlės, įberti druskos, juodųjų pipirų ir viską vėl sutrinti. Ją kelias minutes pakaitinti.

Sausoje keptuvėje pakepinti riekelėmis supjaustytą varškės sūrį. Jį perpjauti į kelias dalis ir patiekiant uždėti ant sriubos.

Moliūgų sriuba
Moliūgų sriuba
Trinta moliūgų sriuba
Kreminė moliūgų sriuba

Kiti moliūgų sriubos receptai:

Kreminė moliūgų sriuba su keptu varškės sūriu

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 206 kcal, angliavandenių 22,8 g, riebalų 10,1 g, baltymų 8,4 g

Paruošimo laikas: 40 min.

Ingredientai:

  • 1 kg moliūgo
  • 500 ml sultinio
  • 2 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 1 morkos, sutarkuotos
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 skiltelės česnako, susmulkintos
  • gabaliuko imbiero, smulkiai sutarkuoto
  • 70 ml (1/3 st.) kokosų grietinėlės
  • 1 arbat. š. kario prieskonių
  • šlakelio aliejaus kepimui
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų

Patiekimui:

  • 100 g varškės sūrio, supjaustyto riekelėmis

Gaminimas:

  1. Nulupti moliūgo žievę, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
  2. Puode ant vidutinės ugnies pakepinti svogūną, ir morką apie 4 min. Suberti česnaką, imbierą ir pakepinti apie 30 s.
  3. Sudėti moliūgą, viską išmaišyti ir kelias minutes pakepinti. Supilti sultinį, suberti bulves, kario prieskonius. Sultinį užvirinti, o tada kaitrą sumažinti iki nedidelės. Virti apie 15 min. ar kol visos daržovės bus minkštos.
  4. Maistiniu trintuvu sriubą sutrinti iki tyrės, supilti kokosų grietinėlę, įberti druskos, juodųjų pipirų. Sriubą kelias minutes pakaitinti.
  5. Sausoje keptuvėje (geriausia naudoti keptuvę su nesvylančia danga) pakepinti supjaustytą varškės sūrį. Jį patiekiant uždėti ant sriubos.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus