Skip to content

Bolonijos sriuba

Bolonijos sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Visi gerai žinome Bolonijos padažą, bet pasirodo gali būti ir Bolonijos sriuba. Ji pagaminta iš smulkintos jautienos, konservuotų pomidorų bei makaronų. Sriuba yra išties gardi, soti ir gana greitai pagaminama. Ji gali būti ir kaip pagrindinis patiekalas.

Ši Bolonijos sriuba turėtų būti gana tiršta, priminti troškinį. Makaronus geriau išvirti atskirai, nes jie sriuboje nepraras formos, netaps minkšti.

Kaip pagaminti Bolonijos sriubą?

Gaminimo eiga: puode ar keptuvėje reikia pakepinti svogūną, morką ir salierą. Tada apkepinti smulkintą jautieną, kol nebesimatys raudonų vietų. Mėsą sumaišyti su prieskoniais, pakepinti česnako skilteles.

Į puodą supilti sultinį, viską užvirti, o tada sumažinti kaitrą ir virti apie 20 min. Atskirai išvirti makaronus. Jie turėtų būti „al dente“ – dar ne iki galo išvirę.

Į sriubą suberti makaronus, kietąjį sūrį, petražoles, žiupsnelį cukraus.

Bolonijos sriuba

Bolonijos sriuba

Bolonijos sriuba

Porcijų skaičius: 6

1 porcijos maistinė vertė: 232 kcal, angliavandenių 19,8 g, riebalų 10,5 g, baltymų 15,6 g

Paruošimo laikas: 40 min.

Ingredientai:

  • 250 g smulkintos jautienos
  • 1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1 l sultinio
  • 2 morkų, supjaustytų
  • 1 saliero koto, supjaustyto
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 2 skiltelių česnako, susmulkintų
  • 80 g mažesnio dydžio makaronų
  • 40 g kietojo sūrio
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • 1 arbat. š. saldžiosios paprikos
  • ½ arbat. š. itališkų prieskonių mišinio
  • saujos šviežių petražolių, susmulkintų
  • žiupsnelio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Puode pakepinti svogūną, morką ir salierą apie 4 min.
  2. Tada sudėti mėsą ir ją apkepinti apie 8 min. Sudėti česnaką, įberti paprikos, itališkų prieskonių, druskos, pipirų. Viską išmaišyti ir pakepinti apie 30 s.
  3. Į puodą supilti sultinį. Jį užkaisti iki virimo. Tada sumažinti kaitrą iki mažos ir virti apie 20 min.
  4. Kitame puode užkaisti vandenį, pasūdyti. Suberti makaronus ir juos virti, kol jie bus „al dente“ – dar ne iki galo išvirę.
  5. Makaronus suberti į sriubą. Taip pat kietąjį sūrį, petražoles, žiupsnelį cukraus. Jeigu reikia, įberti dar druskos, pipirų.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus