Guliašinė sriuba yra tradicinis Vengrijos patiekalas. Ji yra populiari ne tik šioje šalyje, bet ir visoje Europoje. Sriubos skonis yra sodrus, aromatingas. Pati sriuba yra tiršta, primena troškinį. Jos gaminimas kiek užtrunka, bet tikrai verta pasigaminti šią nepakartojamo skonio sriubą.
Guliašinė sriuba yra gaminama su jautiena, daržovėmis. Į ją dedama daug maltos saldžiosios paprikos. Iš pradžių reikia pakepinti svogūną, tada suberti česnaką, maltą papriką, įpilti šlakelį vandens. Viską išmaišyti. Sudėti nedideliais gabaliukais pjaustytą mėsą ir viską apkepinti 4-5 min. Tada sudėti pomidorą, papriką. Pakepinti dar tiek pat laiko. Užpilti vandeniu, įberti druskos, kmynų ir viską troškinti apie valandą.
Po to sudėti daržoves, pomidorų pastą įpilti vandens ir troškinti, kol jos minkštos.
Patiekti su duona, batonu. Taip pat galima į lėkštę įdėti grietinės.
Kaip pagaminti guliašinę sriubą?
Jautieną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vid. kaitros. Pakepinti svogūnus apie 10 min.
Keptuvę nuimti nuo ugnies. Suberti česnaką, paprikos miltelius. Įpilti šlakelį vandens. Viską išmaišyti. Sudėti mėsą. Pakepinti apie 4-5 min. ant vid. aukštos kaitros. Mėsą sumaišyti su miltais.
Sudėti pomidorą, papriką. Pakepinti dar 4-5 min. ant vid. aukštos kaitros. Užpilti apie 400 ml vandens, įberti kmynų, druskos. Užvirti, o tada sumažinti iki mažos kaitros ir virti apie 1 val.
Sudėti morkas, užpilti 800 ml vandens. Virti apie 30min. Sudėti pomidorų pastą, bulves. Virti, kol jos bus minkštos. Suberti, petražoles, įberti druskos, juodųjų pipirų.
Kiti guliašų receptai:
Guliašinė sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 304 kcal, angliavandenių 49 g, riebalų 11 g, baltymų 15 g
- Paruošimo laikas: 2 val.
Jums reikės:
- 350 g jautienos guliašui (jautienos kumpio, sprandinės ar mentės)
- 1 l vandens
- 2 morkų
- 3 vid. dydžio bulvių
- pomidoro
- ½ raudonosios paprikos
- 2 svogūnų
- 3 skiltelių česnako, susmulkintų
- 3 valg. š. pomidorų pastos
- 1 ½ valg. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1 arbat. š. kmynų
- 3 valg. š. šviežių krapų, susmulkintų
- 3 valg. š. šviežių petražolių, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Jautieną supjaustyti nedideliais gabaliukais.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vid. kaitros. Pakepinti svogūnus apie 10 min.
- Keptuvę nuimti nuo ugnies. Suberti česnaką, paprikos miltelius. Įpilti šlakelį vandens. Viską išmaišyti.
- Sudėti mėsą. Pakepinti apie 4-5 min. ant vid. aukštos kaitros. Mėsą sumaišyti su miltais.
- Sudėti pomidorą, papriką. Pakepinti dar 4-5 min. ant vid. aukštos kaitros.
- Užpilti apie 400 ml vandens, įberti kmynų, druskos. Užvirti, o tada sumažinti iki mažos kaitros ir virti apie 1 val.
- Sudėti morkas, užpilti 800 ml vandens. Virti apie 30min.
- Sudėti pomidorų pastą, bulves. Virti, kol jos bus minkštos.
- Suberti, petražoles, įberti druskos, juodųjų pipirų.