Skip to content

Špinatų sriuba

špinatų sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši kreminė špinatų sriuba yra greitai pagaminama. Jos skonis gaivus, švelnus ir pavasariškas. Šiai sriubai pagaminti reikės nedaug ingredientų. Galima naudoti įvairias prieskonines žoleles: krapus, petražoles, svogūnų laiškus. Grietinėlę galima naudoti tiek riebią, tiek neriebią. Patiekti su batono skrebučiais arba paskrudintu batonu.

špinatų sriuba

špinatų sriuba

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 271 kcal, angliavandenių 53 g, riebalų 3 g, baltymų 10 g

Paruošimo laikas: 25 min.

Ingredientai

  • 200 g mažų špinatų
  • 6 (400 g) nedidelių bulvių
  • ½ poro šviesiosios dalies, supjaustytos pusžiedžiais
  • 2 skiltelių česnako, susmulkintų
  • 500 ml sultinio
  • 100 ml riebios arba neriebios grietinėlės
  • 1 valg. š. sviesto
  • 2 valg. š. šviežių krapų
  • ½ arbat. š. džiovinto baziliko
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

  1. Puode ištirpinti sviestą ant nedidelės kaitros. Lengvai pakepinti porą apie 5 min. Česnaką pakepinti 30 s.
  2. Sudėti bulves, užpilti sultiniu. Virti, kol bulvės bus minkštos.
  3. Sudėti nuplautus špinatus. Virti apie 4 min., kol špinatai sukris. Įberti druskos, prieskonių.
  4. Sriubą sutrinti iki vientisos tyrės. Supilti grietinėlę, išmaišyti.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus