Ši kreminė špinatų sriuba yra greitai pagaminama. Jos skonis gaivus, švelnus ir pavasariškas. Šiai sriubai pagaminti reikės nedaug ingredientų. Galima naudoti įvairias prieskonines žoleles: krapus, petražoles, svogūnų laiškus. Grietinėlę galima naudoti tiek riebią, tiek neriebią. Patiekti su batono skrebučiais arba paskrudintu batonu.
![Špinatų sriuba](https://manosriuba.lt/wp-content/uploads/2023/02/IMG_2256.jpg)
Kaip pagaminti šią špinatų sriubą?
Puode ištirpinti sviestą ant nedidelės kaitros. Lengvai pakepinti porą apie 5 min. Česnaką pakepinti 30 s. Sudėti bulves, užpilti sultiniu. Virti, kol bulvės bus minkštos.
Sudėti nuplautus špinatus. Virti apie 4 min., kol špinatai sukris. Įberti druskos, prieskonių. Sriubą sutrinti iki vientisos tyrės. Supilti grietinėlę, išmaišyti.
Kiti sriubų ir troškinių receptai su špinatais:
![Kreminė špinatų sriuba](https://manosriuba.lt/wp-content/uploads/2023/02/IMG_2269-1.jpg)
![Špinatų sriuba su bulvėmis](https://manosriuba.lt/wp-content/uploads/2023/02/IMG_2252.jpg)
![Paprasta špinatų sriuba](https://manosriuba.lt/wp-content/uploads/2023/02/IMG_2283-1.jpg)
Špinatų sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 271 kcal, angliavandenių 53 g, riebalų 3 g, baltymų 10 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Ingredientai
- 200 g mažų špinatų
- 6 (400 g) nedidelių bulvių
- ½ poro šviesiosios dalies, supjaustytos pusžiedžiais
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- 500 ml sultinio
- 100 ml riebios arba neriebios grietinėlės
- 1 valg. š. sviesto
- 2 valg. š. šviežių krapų
- ½ arbat. š. džiovinto baziliko
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Puode ištirpinti sviestą ant nedidelės kaitros. Lengvai pakepinti porą apie 5 min. Česnaką pakepinti 30 s.
- Sudėti bulves, užpilti sultiniu. Virti, kol bulvės bus minkštos.
- Sudėti nuplautus špinatus. Virti apie 4 min., kol špinatai sukris. Įberti druskos, prieskonių.
- Sriubą sutrinti iki vientisos tyrės. Supilti grietinėlę, išmaišyti.
0 Komentarai