Skip to content

Lęšių sriuba

lęšių sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši Turkijos įkvėpta lęšių sriuba yra paprastai ir greitai pagaminama. Ji tinka ir vegetarams, veganams. Sriubą patiekti su raudonosios paprikos aliejumi.

lęšių sriuba

lęšių sriuba

lęšių sriuba

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 225 kcal, angliavandenių 42 g, riebalų 1 g, baltymų 13 g

Paruošimo laikas: 30 min.

Ingredientai

  • 200 g raudonųjų lęšių
  • 2 valg. š. pomidorų pastos
  • 2 morkų
  • 1 bulvės
  • 1 saliero koto
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 800 ml sultinio
  • ½ arbat. š. malto kumino
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus

  • Raudonosios paprikos aliejus
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • ½ arbat. š. raudonosios paprikos miltelių

  1. Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Pakepinti smulkiai supjaustytus svogūną, salierą, morką apie 5 min. Susmulkintą česnaką pakepinti apie 30 s.
  2. Suberti lęšius, supilti sultinį, įdėti pomidorų pastos. Sriubą užvirti, tada sumažinti iki mažos kaitros. Virti, kol lęšiai bus minkšti, apie 20-25 min.
  3. Įberti kumino, druskos, juodųjų pipirų. Sriubą sutrinti iki tyrės.
  4. Keptuvėje šiek tiek pakaitinti aliejų, įberti paprikos ir viską išmaišyti. Patiekiant sriubą apšlakstyti šiuo aliejumi.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus