Ši Turkijos įkvėpta lęšių sriuba yra paprastai ir greitai pagaminama. Ji tinka ir vegetarams, veganams. Sriubą patiekti su raudonosios paprikos aliejumi.
![Lęšių sriuba](https://manosriuba.lt/wp-content/uploads/2023/01/IMG_2132.jpg)
Kaip pagaminti lęšių sriubą?
Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Pakepinti smulkiai supjaustytus svogūną, salierą, morką apie 5 min. Susmulkintą česnaką pakepinti apie 30 s. Suberti lęšius, supilti sultinį, įdėti pomidorų pastos. Sriubą užvirti, tada sumažinti iki mažos kaitros. Virti, kol lęšiai bus minkšti, apie 20-25 min.
Įberti kumino, druskos, juodųjų pipirų. Sriubą sutrinti iki tyrės. Keptuvėje šiek tiek pakaitinti aliejų, įberti paprikos ir viską išmaišyti. Patiekiant sriubą apšlakstyti šiuo aliejumi.
Kiti receptai su lęšiais:
- Trinta pomidorų sriuba su raudonaisiais lęšiais
- Raudonųjų lęšių sriuba – maistinga ir soti
- Lęšių sriuba su vištiena
![Trinta lęšių sriuba](https://manosriuba.lt/wp-content/uploads/2023/01/IMG_2137-1.jpg)
![Turkiška lęšių sriuba](https://manosriuba.lt/wp-content/uploads/2023/01/IMG_2159-1.jpg)
Lęšių sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 225 kcal, angliavandenių 42 g, riebalų 1 g, baltymų 13 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Ingredientai:
- 200 g raudonųjų lęšių
- 2 valg. š. pomidorų pastos
- 2 morkų
- 1 bulvės
- saliero koto
- svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 800 ml sultinio
- ½ arbat. š. malto kumino
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- alyvuogių aliejaus
- Raudonosios paprikos aliejus
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- ½ arbat. š. raudonosios paprikos miltelių
Gaminimas:
- Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Pakepinti smulkiai supjaustytus svogūną, salierą, morką apie 5 min. Susmulkintą česnaką pakepinti apie 30 s.
- Suberti lęšius, supilti sultinį, įdėti pomidorų pastos. Sriubą užvirti, tada sumažinti iki mažos kaitros. Virti, kol lęšiai bus minkšti, apie 20-25 min.
- Įberti kumino, druskos, juodųjų pipirų. Sriubą sutrinti iki tyrės.
- Keptuvėje šiek tiek pakaitinti aliejų, įberti paprikos ir viską išmaišyti. Patiekiant sriubą apšlakstyti šiuo aliejumi.
0 Komentarai