Skip to content

Troškinys su faršu, grikiais ir daržovėmis

Troškinys su faršu
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Šis troškinys su faršu, grikiais ir daržovėmis yra sotus, maistingas, greitai pagaminamas. Jį galima priskirti „vieno puodo patiekalams“, nes jam pagaminti reikės tik vienos keptuvės.

Šį patiekalą galima patiekti vieną arba su šviežiomis daržovėmis. Jas galima naudoti ir kitokias: tiks grybai (ypač skanu su šitaki grybais), šparaginės pupelės, salierų kotai, brokolis ir pan. Mėsą irgi galima naudoti kitokią – galima keisti kalakutienos, vištienos faršu ar malta mėsa.

Troškinys su grikiais

Kaip pagaminti šį troškinį su faršu, grikiais ir daržovėmis?

Iš pradžių keptuvėje pakepinkite svogūną ir morką, kol jie suminkštės. Tada sudėkite faršą, apibarstykite prieskoniais, druska, pipirais. Kepkite, kol mėsa nebebus raudona.

Į keptuvę suberkite grikius, supilkite vištienos sultinį, viską užkaiskite. Tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių ar kol grikiai suminkštės.

Įpilkite pomidorų padažo, suberkite papriką, cukiniją ir dar troškinkite apie 8 minutes ar kol daržovės bus gana minkštos, bet dar išlaikančios savo formą. Į pabaigą įberkite druskos, pipirų, pagal skonį, suberti sūrį. Viską išmaišyti.

Kiti receptai su faršu ar malta mėsa:

Ingredientai troškiniui
Kiaulienos–jautienos faršas
Troškinys su daržovėmis
Troškinys su faršu
Troškinys su malta mėsa

Troškinys su faršu, grikiais ir daržovėmis

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 342 kcal, angliavandenių 21,4 g, riebalų 20,8 g, baltymų 16,4 g
  • Paruošimo laikas: 30 min.

Ingredientai:

  • 300 g kiaulienos–jautienos faršo ar maltos mėsos
  • 100 g grikių
  • 1 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 raudonosios paprikos, supjaustyto nedideliais gabaliukais
  • 1/2 mažos jaunos cukinijos, supjaustyto griežinėliais per pusę
  • 30 g (saujos) fermentinio sūrio, sutarkuoto
  • 2 valg. š. pomidorų padažo
  • 500 ml vištienos sultinio
  • 1/2 arbat. š. mėsos prieskonių
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Apkepinti morką ir svogūną, kol jie suminkštės, daugmaž apie 4 min.
  2. Sudėti mėsą, apibarstyti prieskoniais, druska, pipirais. Viską išmaišyti ir apkepinti, kol mėsa nebebus raudonos spalvos, apie 5 min.
  3. Suberti grikius, supilti sultinį, viską užkaisti. Tada sumažinti kaitrą ir virti grikius apie 10 min.
  4. Kai grikiai jau bus suminkštėję, įpilti pomidorų padažo, suberti papriką, cukiniją ir dar troškinti apie 8 min. ar kol daržovės bus gana minkštos, bet dar išlaikančios savo formą.
  5. Į pabaigą įberti druskos, pipirų, pagal skonį, suberti sūrį. Viską išmaišyti.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus