Skip to content

Sriuba su lašiša ir lydytu sūreliu

Sriuba su lašiša
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši sriuba su lašiša ir lydytu sūreliu yra labai greitai pagaminama, soti, maistinga ir, žinoma, išties skani. Dažniausiai į lašišos sriubą yra pilama grietinėlė, bet šį kartą mes naudojome lydytą sūrelį. Jis sriubai suteikė ir malonų skonį, ir truputį tirštesnę konsistenciją. Lydytą sūrelį galima naudoti ir su įvairiais priedais – puikiai tiks grybų skonio ar su žolelėmis.

Lašiša yra laikoma viena sveikiausių žuvų. Joje yra daug omega-3 riebalų rūgščių, kurios naudingos mūsų organizmui. Taip pat ši žuvis yra skani, ją lengva paruošti. Jeigu neturite idėjų, ką galima pasigaminti iš lašišos, tikrai rekomenduojame šį sriubos receptą.

Sriuba su lašiša

Kaip pagaminti šią sriubą su lašiša ir lydytu sūreliu?

Keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų, ištirpinti gabaliuką sviesto ant nedidelės ugnies. Sudėti morką, porą ir pakepinti apie 4 minutes ar kol daržovės suminkštės. Tuo metu puode užkaisti sultinį. Sudėti kubeliais pjaustytas bulves, daržoves iš keptuvės, įberti šaukštelį džiovintų daržovių mišinio sriubai. Sumažinti ugnį iki nedidelės ir virti apie 10 minučių ar kol bulvės bus minkštos.

Sudėti lašišos gabaliukus, lydytą surelį. Jį gerai išmaišyti. Viską pavirti keletą minučių. Į pabaigą sudėti smulkiai pjaustytus krapus, įberti pagal skonį druskos, juodųjų pipirų.

Panašūs receptai:

Lašišos sriubos ingredientai
Lašišos sriuba su porais
Lašišos sriuba
Sriuba su lašiša ir lydytu sūreliu

Sriuba su lašiša ir lydytu sūreliu

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 370 kcal, angliavandenių 23,4 g, riebalų 19,8 g, baltymų 24,2 g
  • Paruošimo laikas: 25 min.

Ingredientai:

  • 300–400 g lašišos filė, supjaustytos nedideliais gabaliukais
  • 80 g lydyto ar kreminio sūrelio
  • 400 g (5 nedidelių) bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 1 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1/2 poro šviesiosios dalies, supjaustytos pusžiedžiais
  • 1000 ml sultinio
  • 1 arbat. š. džiovintų daržovių mišinio sriubai
  • saujos krapų, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui
  • gabaliuko sviesto kepimui

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų, ištirpinti sviestą ant nedidelės ugnies. Sudėti porą, morkas ir viską pakepinti apie 4 min. ar kol daržovės suminkštės. Svarbu nesudeginti porų!
  2. Puode užkaisti sultinį, suberti porus, morkas, bulves, įberti daržovių mišinio sriubai. Sumažinti kaitrą iki nedidelės ir virti apie 10 min. ar kol bulvės bus minkštos.
  3. Sudėti lašišos gabaliukus, lydytą sūrelį ir virti keletą minučių. Suberti krapus, įberti druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus