Skip to content

Žuvienė su lašiša

Žuvienė
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši žuvienė yra švelnaus, malonaus skonio, gaminome ją iš lašišos filė. Be įprastų tradicinių, naudojome ir kiek neįprastus žuvienės ingredientus – šaldytus žirnelius ir ryžius. Jie suteikė ir sotumo, ir maistingumo šiai sriubai.

Žuvienė

Kaip pagaminti šią žuvienę su lašiša?

Iš pradžių keptuvėje reikia pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną ir morką. Puode užkaisti sultinį, suberti ryžius, daržoves iš keptuvės ir virti apie 10 minučių. Tada sudėti bulves ir virti dar tiek pat.

Galiausiai sudėti nedideliais gabaliukais pjaustytą lašišą, šaldytus žirnelius ir virti apie 3-4 miutes. Įberti prieskonių, druskos.

Kitos su sriubos su žuvimi:

Lašišos sriuba

Žuvienė
Žuvienė
Žuvienė

Žuvienė su lašiša

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 264 kcal, angliavandenių 16,2 g, riebalų 12,9 g, baltymų 19,3 g
  • Paruošimo laikas: 25 min.

Ingredientai:

  • 300 g lašišos filė, supjaustytos nedideliais gabaliukais
  • 1500 ml žuvies sultinio
  • 3 vidutinio dydžio bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 1 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 100 g (1/2 st.) šaldytų žirnelių
  • 3 valg. š. plikytų ryžių
  • saujelės šviežių krapų, susmulkintų
  • saujelės šviežių petražolių, susmulkintų
  • žiupsnelio sodo prieskoninių žolelių mišinio
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Pakepinti morką ir svogūną, kol jis taps lengvai auksinės spalvos.
  2. Puode užkaisti sultinį. Suberti ryžius, daržoves iš keptuvės. Virti ant mažos ugnies apie 10 min. Tada sudėti bulves ir virti dar apie 10 min.
  3. Į pabaigą sudėti lašišą, žirnelius. Virti apie 3-4 min.
  4. Įberti druskos, juodųjų pipirų, sodo prieskoninių žolelių mišinio, krapų, petražolių.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus