Ši žirnelių sriuba yra malonaus ir subtilaus skonio, maistinga ir paprastai pagaminama. Puikiai tinka ne tik vasarą, bet ir kitais metų laikais. Galima naudoti tiek šviežius, tiek šaldytus žirnelius. Gaminant su šviežiais žirneliais, juos reikia virti trumpiau nei nurodyta recepte.
Šiai sriubai puikų skonį suteikia šviežios mėtos. Sriubose jos nėra įprastas ingredientas, bet žirneliai ir mėtos kartu išties dera.
Kaip pagaminti šią žirnelių sriubą su mėtomis?
Puode įkaitinti šlakelį aliejaus ir apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotą morką. Supilti sultinį, suberti žirnelius. Kai pradės virti, kaitrą sumažinti iki virti apie 10 min. ar kol žirneliai bus minkšti.
Sudėti mėtas, įberti žiupsnelį druskos. Maisto smulkintuvu sriubą sutrinti iki tyrės. Tada įpilti grietinėlės, tarkuoto kietojo sūrio. Viską išmaišyti ir sriubą kelias minutes pakaitinti.
Žirnelių sriuba su mėtomis
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 204 kcal, angliavandenių 19 g, riebalų 10 g, baltymų 11 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Ingredientai:
- 400 g šaldytų žirnelių
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1 morkos, tarkuotos
- 3 valg. š. šviežių mėtų, susmulkintų
- 600 ml sultinio ar vandens
- 100 ml (1/2 st.) neriebios grietinėlės
- 40 g tarkuoto kietojo sūrio
- žiupsnelio druskos
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Puode įkaitinti aliejų ir lengvai apkepinti svogūną, morką.
- Sudėti žirnelius, supilti sultinį. Kai pradės virti, kaitrą sumažinti iki mažos ir virti apie 10 min. ar kol žirneliai bus minkšti.
- Į virimo pabaigą sudėti mėtas, įberti druskos.
- Sriubą sutrinti iki kreminės masės. Supilti grietinėlę, kietąjį sūrį. Sriubą kelias minutes pakaitinti.