Skip to content

Perlinių kruopų troškinys orkaitėje su vištiena

Perlinių kruopų troškinys orkaitėje
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Šis perlinių kruopų troškinys orkaitėje yra gardus patiekalas, pagamintas iš paprastų ingredientų. Jis yra sotus, maistingas, „komfortiškas“ patiekalas, kuriuo nudžiuginsite savo šeimos narius. Gaminome jį su vištienos blauzdelėmis, morkomis, salierais, žirneliais ir vištienos sultiniu.

Perlinių kruopų troškinys orkaitėje

Kaip pagaminti šį perlinių kruopų troškinį orkaitėje su vištiena?

Marinuokite vištieną: blauzdeles sumaišykite su šlakeliu aliejaus, įtrinkite vištienos prieskoniais, druska, juodaisiais pipirais. Pamarinuokite mažiausiai valandą ar per naktį.

Iš pradžių puode virkite perlines kruopas apie 15 min. ar kol jos suminkštės. Tada keptuvėje pakepinkite svogūną, morkas, salierą apie 5 min. ar kol jie suminkštės.

Į kepimo indą sudėkite apvirtas perlines kruopas, sumaišykite su daržovėmis iš keptuvės, supilkite vištienos sultinį. Perlinės kruopos turėtų būti truputį apsemtos. Ant viršaus sudėkite vištienos blauzdeles ir troškinkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 min.

Kepimo metu karts nuo karto pamaišykite perlines kruopas. Į kepimo pabaigą suberkite žirnelius ir atsargiai sumaišykite. Iškepusį patiekalą apibarstykite petražolėmis.

Taip pat galite pasigaminti šiuos troškinius ir sriubas su perlinėmis kruopomis:

Troškinio ingredientai
Troškinys su daržovėmis
Troškinys su vištiena
Perlinių kruopų troškinys su vištiena
Troškinys orkaitėje

Perlinių kruopų troškinys orkaitėje su vištiena

  • Porcijų skaičius: 2–3
  • 1 porcijos maistinė vertė: 379 kcal, angliavandenių 29,1 g, riebalų 14,8 g, baltymų 31,1 g
  • Paruošimo laikas: 1 val. 20 min.

Ingredientai:

  • 200 g perlinių kruopų
  • 500–600 g vištienos blauzdelių be sąnario
  • 2 morkų, supjaustytų griežinėliais
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 saliero koto, supjaustyto griežinėliais
  • 500 ml vištienos sultinio
  • 1/2 st. šaldytų žirnelių
  • 2 arbat. š. (ar pagal skonį) vištienos prieskonių
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • saujelės šviežių petražolių, susmulkintų

Gaminimas:

  1. Vištienos blauzdeles sumaišykite su šlakeliu aliejaus, įtrinkite vištienos prieskoniais, druska, juodaisiais pipirais. Pamarinuokite mažiausiai valandą.
  2. Puode virkite perlines kruopas apie 15 min.
  3. Keptuvėje pakepinkite svogūną, morkas, salierą apie 5 min. ar kol jie suminkštės.
  4. Į stiklinį indą sudėkite apvirtas perlines kruopas, sumaišykite su daržovėmis iš keptuvės, supilkite sultinį. Kruopos turėtų būti truputį apsemtos. Ant viršaus sudėkite vištienos blauzdeles ir troškinkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 min.
  5. Kepimo metu karts nuo karto pamaišykite perlines kruopas. Į kepimo pabaigą suberkite žirnelius ir atsargiai sumaišykite. Iškepusį patiekalą apibarstykite petražolėmis.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus