Ši kreminė špinatų sriuba yra greitai pagaminama. Jos skonis gaivus, švelnus ir pavasariškas. Šiai sriubai pagaminti reikės nedaug ingredientų. Galima naudoti įvairias prieskonines žoleles: krapus, petražoles, svogūnų laiškus. Grietinėlę galima naudoti tiek riebią, tiek neriebią. Patiekti su batono skrebučiais arba paskrudintu batonu.
Kaip pagaminti šią špinatų sriubą?
Puode ištirpinti sviestą ant nedidelės kaitros. Lengvai pakepinti porą apie 5 min. Česnaką pakepinti 30 s. Sudėti bulves, užpilti sultiniu. Virti, kol bulvės bus minkštos.
Sudėti nuplautus špinatus. Virti apie 4 min., kol špinatai sukris. Įberti druskos, prieskonių. Sriubą sutrinti iki vientisos tyrės. Supilti grietinėlę, išmaišyti.
Kiti sriubų ir troškinių receptai su špinatais:
Špinatų sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 271 kcal, angliavandenių 53 g, riebalų 3 g, baltymų 10 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Ingredientai
- 200 g mažų špinatų
- 6 (400 g) nedidelių bulvių
- ½ poro šviesiosios dalies, supjaustytos pusžiedžiais
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- 500 ml sultinio
- 100 ml riebios arba neriebios grietinėlės
- 1 valg. š. sviesto
- 2 valg. š. šviežių krapų
- ½ arbat. š. džiovinto baziliko
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Puode ištirpinti sviestą ant nedidelės kaitros. Lengvai pakepinti porą apie 5 min. Česnaką pakepinti 30 s.
- Sudėti bulves, užpilti sultiniu. Virti, kol bulvės bus minkštos.
- Sudėti nuplautus špinatus. Virti apie 4 min., kol špinatai sukris. Įberti druskos, prieskonių.
- Sriubą sutrinti iki vientisos tyrės. Supilti grietinėlę, išmaišyti.
0 Komentarai
Seniausi