Ši trinta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu yra maistinga, soti ir lengvai pagaminama. Sriuboje nedaug ingredientų, bet jos skonis ganėtinai ryškus, malonus.
Lydytą sūrelį galima naudoti tiek paprastą, tiek su įvairiais priedais. Grietinėlę naudojome 30 proc. riebumo, bet puikiai tiks ir neriebi grietinėlė. Sriubą gaminome su baltaisiais pievagrybiais, bet tinka ir rudieji pievagrybiai.
Kaip pagaminti šią trintą pievagrybių sriubą su lydytu sūreliu?
Iš pradžių reikia pakepinti svogūną, kol jis taps auksinės spalvos. Tada keptuvėje ištirpinti gabaliuką sviesto ir sudėti smulkiai supjaustytus pievagrybius. Viską kepinti, kol pievagrybiai bus minkšti, daugmaž 12 minučių.
Kol grybai kepa, puode užkaisti sultinį. Pievagrybius sumaišyti su keliais šaukštais miltų. Tada juos suberti į puodą, supilti grietinėlę, įdėti lydyto sūrelio, įberti susmulkintų krapų, druskos, juodųjų pipirų. Viską sutrinti maistiniu trintuvu iki vientisos masės. Sriubą kelias minutes pakaitinti. Patiekti su batono skrebučiais.
Kitos sriubos su pievagrybiais:
Pievagrybių sriuba su vištiena
Trinta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
Porcijų skaičius: 4
1 porcijos maistinė vertė: 246 kcal, angliavandenių 8,7 g, riebalų 21,8 g, baltymų 6 g
Paruošimo laikas: 40 min.
Ingredientai:
- 500 g pievagrybių, smulkiai supjaustytų
- 500 ml sultinio
- 100 g lydyto sūrelio
- 100 g grietinėlės
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 2 valg. š. miltų
- 1 valg. š. sviesto
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- saujelės krapų, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Pakepinti svogūną, kol jis taps auksinės spalvos. Suberti pievagrybius, keptuvėje ištirpinti gabaliuką sviesto. Viską kepinti, kol jie taps minkšti, apie 10-12 min.
- Tuo metu puode užkaisti sultinį.
- Pievagrybius sumaišyti su miltais. Juos ir svogūnus suberti į puodą. Įpilti grietinėlės, įdėti lydyto sūrelio, krapų, įberti druskos, juodųjų pipirų. Viską sutrinti maistiniu trintuvu.
- Sriubą keletą minučių pakaitinti.