Nors tailandietiškas vištienos karis skamba egzotiškai, o jo gaminimas atrodo sudėtingas, bet iš tiesų tai visiškai paprastas receptas, kurį pagaminsite tikrai greitai. Ingredientus lengvai rasite beveik visuose prekybos centre. Daugiausiai skonio šiam troškiniui suteikia raudonojo kario pasta, taip pat kokosų pienas.
Naudojome vištienos šlaunelių mėsą, kuri iškepusi buvo minkšta ir sultinga. Kad šis karis būtų maistingesnis, į keptuvę įdėjome paprikos, brokolių, šaldytų žirnelių. Raudonojo kario pasta yra gana aštri, tad jos galite naudoti tiek didesnį kiekį, tiek mažesnį.
Kaip pagaminti šį vištienos karį su daržovėmis?
Vištieną susipjaustykite nedideliais gabaliukais, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite saldžiąja paprika, česnakų granulėmis, druska, pipirais. Pamarinuokite apie 10 minučių kambario temperatūroje.
Tada keptuvėje apkepinkite vištieną, kol ji bus lengvai apskrudusi, apie 5 minutes. Sudėkite tarkuotą morką ir ją dar kelias minutes pakepinkite.
Į keptuvę supilkite kokosų pieną, raudonojo kario pastą, gerai išmaišykite, įpilkite vandens ar sultinio. Tada sudėkite brokolį, papriką. Viską užkaiskite, tada sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite apie 10 minučių, kol daržovės bus minkštos.
Į pabaigą sudėkite žirnelius, įpilkite žuvies padažo, karį apibarstykite kalendra, sezamų sėklomis. Patiekite su ryžiais.
Kiti receptai su vištiena:
Tailandietiškas vištienos karis su daržovėmis
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 329 kcal, angliavandenių 7,4 g, riebalų 16,2 g, baltymų 24,2 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Ingredientai:
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos
- 250 g tiršto kokosų pieno
- 1 morkos, sutarkuotos
- 1 st. brokolio, atskirto nedideliais žiedynėliais
- 1/2 raudonosios paprikos, supjaustytos juostelėmis
- 1/3 st. šaldytų žaliųjų žirnelių
- 1–2 valg. raudonosios kario pastos
- 1 st. vandens ar sultinio
- 1 arbat. š. žuvies padažo
- saujelės šviežių kalendrų ar petražolių
- šlakelio žaliosios citrinos sulčių
- 1 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1/2 arbat. š. česnakų granulių
- šlakelio aliejaus kepimui
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- 1 arbat. š. sezamų sėklų (nebūtinai)
Gaminimas:
- Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti aliejumi, sumaišyti su paprikos milteliais, česnakų granulėmis, druska ir pipirais. Mėsą truputį pamarinuoti kambario tenperatūroje, apie 10–15 min.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės ugnies. Apkepinti mėsą, kol ji bus lengvai apskrudusi, apie 5–6 min.
- Tada sudėti morką ir kartu su vištiena apkepinti kelias minutes.
- Supilti kokosų pieną, įdėti kario pastos, viską išmaišyti, kad ji tolygiai susimaišytų su pienu. Įpilti vandens ar sultinio. Į keptuvę sudėti brokolį, papriką. Viską užkaisti, tada sumažinti ugnį iki nedidelės ir troškinti apie 10 min. ar kol daržovės bus minkštos.
- Į pabaigą sudėti žirnelius, įpilti žuvies padažo, karį apibarstyti kalendra, sezamų sėklomis.