Nors atrodo, kad daržovių sultinys savo skoniu ir maistinėmis savybėmis negali prilygti vištienos ar jautienos sultiniams, bet pagal šį receptą pagamintas sultinys jus nustebins maloniu, švelniu skoniu. Jo pagaminimas yra visai paprastas – mažiau nei per valandą išsivirsite gardų naminį sultinį.
Galime garantuoti, kad šis daržovių sultinys nebus beskonis, o kaip tik praturtins savo skoniu sriubas, troškinius ar košes. Jį gaminome su paprastomis daržovėmis: morkomis, salierų kotais, svogūnais, petražolėmis. Daugiausia skonio sultiniui priduoda kelios skiltelės džiovintų baravykų. Jų reikia visai nedaug, bet šie grybai suteikia ryškų, malonų skonį šiam sultiniui.
Taip pat galite išbandyti ir kitus sultinių receptus:
Kaip pagaminti šį daržovių sultinį, kaip jį laikyti?
Visas daržoves reikia sudėti į puodą, užpilti vandeniu, jį užkaisti. Tada sumažinti ugnį ir virti apie 45 min.
Išvirusį sultinį perkoškite per sietelį. Kadangi daržovės nevirė ilgai, galima jas įdėti į sriubą ar troškinį.
Sultinį geriausia supilstyti iki stiklinius indus ir padėti į šaldytuvą. Jame laikyti galima iki savaitės. Taip pat galite išvirusį sultinį užšaldyti.
Kur panaudoti daržovių troškinį?
Jeigu nežinote, kur panaudoti išvirtą daržovių sultinį, norime pasiūlyti pasigaminti šias sriubas ir troškinius:
Porų sriuba su bulvėmis – naudinga mūsų organizmui, paprastai pagaminama. Puikiai tiks tiems, kuri nori greitai pagaminamos ir maistingos sriubos.
Trinta cukinijų sriuba – jos skonis gaivus, švelnus, patiks tiems, kuri nori gaivios, nekaloringos sriubos.
Bulvių sriuba – greitai pagaminama, soti ir maistinga. Patiks visiems, kurie mėgsta bulves ir nori išbandyti kažką naujo su jomis.
Pupelių troškinys su daržovėmis – patiekalas, kuriame yra daug augalinės kilmės baltymų bei daržovių.
Lęšių troškinys su ryžiais ir daržovėmis – patiekalas, kuris tiks ir veganams. Lęšiai yra puikus augalinės kilmės baltymų ir skaidulų šaltinis, ilgam užtikrina sotumo jausmą, suteikia energijos.
Daržovių sultinys
- Porcijų skaičius: 4
- Paruošimo laikas: 50 min.
Ingredientai:
- 2–3 morkų, perpjautų į 2 ar 3 dalis
- 2–3 saliero kotų, perpjautų į 2 ar 3 dalis
- 2 svogūnų, perpjautų per pusę
- 2 skiltelių džiovintų baravykų
- ryšulėlio petražolių su koteliais
- keletos saliero lapų
- 1 arbat. š. pipirų (juodųjų, kvapiųjų)
- žiupsnelio druskos
- 1400 ml vandens
Gaminimas:
- Į puodą sudėkite visus sultinio ingredientus, išskyrus druską. Vandens įpilkite tiek, kad viską apsemtų, daugmaž apie 1400 ml.
- Užkaiskite vandenį, kai jis bus užviręs, ugnį sumažinkite iki nedidelės ir virkite apie 45 min.
- Sultinį perkoškite per sietelį, tada lengvai pasūdykite ir supilkite į uždaromą indą. Sultinį šaldytuve galima laikyti iki savaitės.