Skip to content

Džiovintų grybų sriuba

Džiovintų grybų sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši džiovintų grybų sriuba patiks visiems, kurie mėgsta miško grybus. Nors dažniausiai džiovintų grybų patiekalai gaminami per Kūčias, Kalėdas, bet ši sriuba gali būti gaminama visais metų laikais. Taip pat jeigu po švenčių liko džiovintų grybų, galite iš jų pasigaminti šią gardžią sriubą.

Mes naudojome džiovintus baravykus, bet tiks ir kiti miško grybai. Jų kiekį irgi galima lengvai keisti. Jeigu norite intensyvesnio grybų skonio, tada galite jų naudoti ir daugiau. Ši sriuba pavyks ir su visai nedideliu kiekiu grybų. Taip pat galite papildomai įdėti ir šviežių grybų, pavyzdžiui, pievagrybių.

Šią sriubą gaminome ir su kiaulienos šoninės gabaliukais. Jų skonis puikiai derėjo su džiovintais baravykais. Taip pat naudojome bulves, morką, svogūnus, ryžius, krapus.

Džiovintų baravykų sriuba

Kaip pagaminti šią džiovintų grybų sriubą?

Džiovintus baravykus pamirkykite drungname vandenyje apie 10 min. Tada juos smulkiai supjaustykite.

Keptuvėje pakepinkite kiaulienos šoninės gabaliukus, kol jie lengvai apskrus. Ją išimkite iš keptuvės. Jos neišvalykite, sudėkite sutarkuotą morką ir smulkiai pjaustytą svogūną. Daržoves pakepinkite, kol suminkštės, apie 4 min. Sudėkite grybus ir pakepinkite dar keletą minučių.

Tuo metu puode užkaiskite vištienos sultinį, sudėkite ryžius ir ant neaukštos kaitros virkite apie 5 min. Sudėkite bulves ir virkite dar apie 5 min. Galiausiai sudėkite šoninę, daržoves iš keptuvės. Viską virkite apie 5–6 min. ar kol visos daržovės bus minkštos. Į pabaigą suberkite krapus, įberkite druskos, pipirų. Patiekite su grietine.

Kiti sriubų receptai su grybais:

Grybų sriubos ingredientai
Sriuba su kiaulienos šonine
Daržovių paruošimas sriubai
Džiovintų grybų sriuba
Džiovintų baravykų patiekalai

Džiovintų grybų sriuba

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 145 kcal, angliavandenių 18,7 g, riebalų 5,5 g, baltymų 4,8 g
  • Paruošimo laikas: 25 min.

Ingredientai:

  • 2 saujų (20 g) džiovintų grybų
  • 1l vištienos sultinio
  • 50 g šaltai rūkytų kiaulienos šoninės gabaliukų
  • 2 bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 1 morkos, sutarkuotos
  • 3 valg. š. plikytų ryžių
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • saujelės krapų, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • patiekimui grietinės

Gaminimas:

  1. Džiovintus grybus apie 10 min. pamirkykite inde su vandeniu. Tada juos smulkiai supjaustykite.
  2. Į sausą keptuvę sudėkite kiaulienos šoninę ir ją pačirškinkite, kol lengvai apskrus. Išimkite iš keptuvės.
  3. Keptuvėje ant šoninės riebalų pakepinkite svogūną bei morką apie 4 min. Sudėkite grybus ir pakepinkite dar keletą minučių.
  4. Tuo metu puode užkaiskite sultinį, sudėkite ryžius ir ant neaukštos kaitros virkite apie 5 min.
  5. Tada sudėkite bulves ir virkite dar apie 5 min. Galiausiai sudėkite šoninę, daržoves iš keptuvės. Viską virkite apie 5–6 min. ar kol visos daržovės bus minkštos.
  6. Suberkite krapus, įberkite druskos, pipirų. Patiekite su grietine.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus